6 valkuilen bij sollicitaties per e-mail

Slechts weinig bedrijven vragen nog dat je solliciteert per brief. E-mail is intussen al jaren de norm. Toch loert het gevaar om de hoek als je op deze manier solliciteert. Sneller dan je denkt kan je immers ergernis opwekken bij je mogelijke toekomstige werkgever. Vermijd in elk geval de zeven volgende irritante vormen van overlast.

1. Uitnodigingen voor LinkedIn

Je solliciteert en verzendt een motivatiebrief en cv per e-mail. Een aantal weken nadien besluit je jouw LinkedIn-contacten aan te vullen en stuur je een uitnodiging naar iedereen in jouw adresboek. Dit resulteert in een e-mailbericht dat wordt verstuurd naar het bedrijf of de persoon bij wie je hebt gesolliciteerd. De meeste bedrijven zullen zich enorm storen aan deze vorm van overlast.

Let wel, LinkedIn-uitnodigingen zijn niet altijd irrelevant: ben je in gesprek met een bedrijf dan is het soms wel nuttig om nadien via LinkedIn met elkaar contact te leggen. Hoor je na een sollicitatie niets meer terug en heb je geen professionele band met het bedrijf of de persoon bij wie je solliciteert dan pas je beter op met zulke uitnodigingen.

2. Vriendschapsverzoeken voor Facebook

Het zelfde scenario als bij #1 maar met het verschil dat het bedrijf (of jouw toekomstige baas) nu een Facebook-vriendschapsverzoek ontvangt. Een uitnodiging voor LinkedIn past nog binnen een professioneel kader, maar een vriendschapsverzoek voor Facebook al veel minder.

3. Uitnodigingen voor Netlog of Twoo

Sommige sollicitanten gaan nog een stapje verder en sturen een uitnodiging voor Netlog of Twoo naar het e-mail adres waarop ze hebben gesolliciteerd. Het concept van daten met een bedrijf hebben we nog niet onderzocht maar ons buikgevoel vertelt ons dat het geen goed idee is. Vooral niet omdat de meeste sollicitanten met meerdere bedrijven flirten en dit tot jaloezie kan leiden.

4.  Te veel en te grote attachments

Je solliciteert en voegt aan jouw e-mail een cv en misschien ook nog een portfolio of een ander bestand toe. Perfect! Sommige sollicitanten voelen echter de nood om meer dan twee bijlagen aan een e-mail te hangen, soms tot zes stuks. Zes! Niet alleen is het vervelend om al deze bestanden apart te moeten openen, vaak is de e-mail ook te zwaar voor de inbox van de rekruteerder. Dit resulteert dan in een automatisch antwoord zoals “Server response: Message size exceeds fixed limit” waarop je jouw e-mail moet aanpassen en opnieuw versturen.

Hoewel we stilaan gewoon geraakt zijn aan limieten van 25 MB bij bijvoorbeeld Gmail en Outlook.com (20 MB bij Telenet) speel je beter op veilig en beperk je jouw attachments best tot 10 MB of beter nog tot 5 MB. Kom je daarmee niet toe? Overweeg dan jouw portfolio op een eigen site te zetten of gebruik diensten zoals Dropbox, SkyDrive of Google Drive.

5. WeTransfer

Bij het solliciteren per e-mail voegen kandidaten vaak hun cv en portfolio als bijlage toe. Dat is handig want het portfolio hangt dan samen met de begeleidende brief en alles komt mooi samen binnen. Sommige kandidaten verkiezen echter WeTransfer voor het opladen van hun portfolio maar staan niet stil bij de nadelen daarvan.

Bij het opladen van jouw portfolio via WeTransfer geef je een e-mail adres op van de persoon (of het bedrijf) die een link naar het bestand zal ontvangen. Deze mail – automatisch verstuurd vanuit WeTransfer – komt dan apart in de inbox van het bedrijf terecht. Met andere woorden: jouw portfolio en jouw begeleidende brief komen als twee aparte e-mails aan. Als je geluk hebt ontvangt het bedrijf ondertussen geen andere mails en komen beide mails direct na elkaar aan, maar vaak is dat niet het geval. Het is voor de rekruteerder dan moeilijk om de koppeling te maken aangezien de afzender van de WeTransfer-mail jouw e-mail adres niet is.

Een tweede nadeel van het gebruik van WeTransfer is dat de download na een tijd vervalt. Dit wil zeggen dat de rekruteerder na een aantal weken jouw portfolio niet meer kan downloaden. We hopen ten zeerste dat niemand een kans op een leuke job om deze reden heeft gemist.

Beter is het dus om jouw portfolio op te laden op een eigen site of bij Dropbox, SkyDrive of Google Drive. Je kan dan een link naar deze download in je begeleidende brief plaatsen.

6. Comic Sans

Een eenvoudige manier om ergernis op te wekken is Comic Sans of een ander weinig professioneel lettertype gebruiken in je motivatiemail of cv. Sommige bedrijven zullen dit misschien nog door de vingers zien, maar als je solliciteert voor vacatures in de creatieve sector teken je daarmee je doodsvonnis. Gebruik lettertypes zoals Calibri, Arial, Verdana, Trebuchet, Georgia … daar is niets mis mee.

Bron: Creativeskills.be