6 slimme sollicitatietips voor starters

Nee, het is geen lachtertje om in tijden van laagconjunctuur je eerste job te vinden. En dus legden we samen met een sollicitant ons oor te luister bij een rekruteringsspecialist. Hoe pak je je zoektocht het best aan?

Tania Bergers van selectiespecialist Mercuri Urval koppelt hoogopgeleide starters aan bedrijven. Vandaag luistert haar 23-jarige gesprekspartner naar de naam Joke. Nadat ze in de zomer van vorig jaar haar Master Toegepaste Economische Wetenschappen had binnengehaald, plakte Joke er nog een half jaar ‘business administration’ bij aan een universiteit in Oklahoma. “Omdat ik er pas in januari kon starten, heb ik die vier maanden overbrugd als hr-officer bij het Rode Kruis Vlaanderen.”

TIP 1: Niet zomaar solliciteren

Tania: “Een erg belangrijke vraag die je je moet stellen: ‘waar zie je je binnen tien à vijftien jaar?’”
Joke: “Na die vier maanden als hr-officer besef ik dat pure administratie me niet ligt. Een job als marketinganalist lijkt me wel wat.”
Tania: “Je weet vrij goed wat je wil, de meeste pas afgestudeerden niet. Je moet vooral niet zomaar overal je cv posten. Denk goed na over wat je motiveert én over wat je goed kan.”
Joke: “Ik heb al aanbiedingen als boekhouder geweigerd, want dat ligt me gegarandeerd niet.”

TIP 2: Vragen stellen komt heel goed over

Joke deed bij de Vlaamse overheid een gooi naar de functie financieel expert, iemand die zich onder meer bezighoudt met het innen van onze belastingen. “Ik eindigde op de dertiende plek van de wachtlijst. Ik ben ondertussen al bij vele selectiekantoren voor financiële profielen over de vloer gekomen. Binnenkort mag ik naar BMW voor een functie als financieel analist, en er komt een gesprek aan voor de functie kredietbeheerder bij een financiële speler.”

Tania: “Bereid je vragen voor over het bedrijf waar je solliciteert?”
Joke: “Niet echt. Bij de overheid heb ik wel gevraagd of ze zelf hun job graag deden.  Iedereen begon heel hard te lachen. Eén persoon keek nogal onwennig rond (hilariteit)”
Tania: “Vragen stellen komt heel goed over. ‘Waar sta ik binnen vijf jaar?’, ‘Is deze functie een vervanging of gaat het om een nieuwe functie’? Je kan uitleggen dat je een stabiele baan zoekt, en allerminst van plan bent binnen twee jaar al te vertrekken. Zo pols je op een positieve manier naar de invloed van de crisis op het bedrijf waar je solliciteert.”

TIP 3: Leg jezelf een redelijke deadline op

Joke: “Ik geef mezelf tot eind september om een leuke baan te vinden. Heb ik nog altijd niets, dan werk ik desnoods een tijd in de administratie. Ik ben sinds juni aan het zoeken, zit ik nu al met een gat in mijn cv?
Tania: “Een deadline opleggen is zeker goed, al mag je er gerust nog een maand aanplakken. En je zit zeker nog niet met een gat. Het is belangrijk dat je ondertussen actief blijft. Volg een cursus Spaans of zo, maar zit niet thuis te wachten.”
Joke: “Ik neem niet zomaar eender wat. Je eerste baan is belangrijk, vaak bepalend voor de rest van je carrière. Toch?”
Tania: “Ja, al geldt dat niet altijd. Er zijn nog altijd kansen voor starters, maar je zit met meer concurrentie. Specifieke profielen, zoals ingenieurs, blijven meer gegeerd. Bereid je gewoon nog beter voor dan de anderen, zou ik zeggen.”

En tot slot nog dit:

TIP 4: Streef naar 20 acties per week.

TIP 5: Beschouw de zoektocht als een job op zich.  

TIP 6: Je krijgt maar een keer de kans om een goede indruk te maken: bereid je sollicitatiegesprek dus goed voor.