6 ideeën om creatief te solliciteren

Druk aan het solliciteren, maar je wordt maar zelden uitgenodigd voor een gesprek? Zorg ervoor dat je boven op de stapel geraakt door origineel en creatief te zijn. Hier zijn 6 manieren om op te vallen tussen de andere sollicitanten.

 

1. Schrijf je cv of brief met de hand

Dat doet niemand nog, dus dat maakt recruiters nieuwsgierig. Pas op: bedrijven verkiezen nog altijd digitale formulieren. Stuur enkele dagen na je handgeschreven motivatiebrief de digitale formulieren na. Op die manier val je op, maar voldoe je ook aan de vereisten van de gebruikelijke procedure.

 

2. Speel in op feestelijke gebeurtenissen

Een eenvoudige manier om op te vallen is je cv of motivatiebrief een bepaald thema geven. Solliciteer je rond Valentijn, voeg dan een valentijnskaart bij je brief en cv. Viert het bedrijf binnenkort zijn vijfjarig bestaan? Voeg dan een verjaardagskaartje toe (en presenteer jezelf als verjaardagscadeau?).

 

3. Maak een video pitch

Presenteer je vaardigheden en kwalificaties op een persoonlijke manier in een korte video. Het is de ideale manier om je passie, enthousiasme, creativiteit en persoonlijkheid te delen met je toekomstige werkgever, en het zegt vaak meer dan je cv of motivatiebrief.

 

4. Presenteer je cv als infographic

Met een infographic kun je informatie op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier presenteren. Er kruipt wat tijd in, maar het is niet zo heel erg moeilijk. Op internet vind je verschillende gratis tools die je helpen bij het maken van een infographic. Zelfs met een eenvoudige versie maak je al meteen een goede indruk.

 

5. Stuur een cv in eetbare vorm op

Als taart of snoepreep. Je maakt de recruiter niet alleen blij met iets lekkers, hij/zij zal ook de tijd nemen om het op te eten en er met iedereen over praten. Kun je niet bakken? Bestel je taart bij een professionele bakker of online. Op het internet vind je tal van bakkerijen die je persoonlijke tekst kunnen verwerken in een taart of een stuk chocola.

 

6. Verstuur kantoorartikelen

Zijn er geen vacatures bij een bedrijf waar je graag wil werken? Zorg er dan voor dat je bekend bent bij het bedrijf zodra er een vacature vrijkomt. Zo kun je een koffiekop met jouw naam, telefoonnummer en je relevante werkervaring opsturen naar het bedrijf. Als een koffiekop misplaatst zou zijn voor het bedrijf waar jij wil wekren: je kunt ook allerlei andere artikelen laten bedrukken en opsturen.

 

Bron: www.wetalent.nl.