6 goed betaalde jobs die je na je uren kunt doen

Heb je wat extra geld nodig? Heb je wat vrije tijd over? Wil je een vaardigheid verder ontwikkelen? Zoek dan een bijbaantje. Dit zijn 6 jobs waarmee je, vaak van thuis uit, een aardig centje kunt bijverdienen.

 

Software developer

Ontwikkelaars van software hebben ze tegenwoordig overal te kort. Veel bedrijven zoeken extra werkkrachten voor deeltijdse of tijdelijke jobs. Om websites te updaten, nieuwe websites te maken, apps te ontwikkelen en dergelijke meer. Vaak op freelance-basis, maar de verloning per uur is goed.

 

Social media expert

Niet alleen een website, ook de sociale media zijn voor bedrijven een steeds belangrijker onderdeel van hun marketingstrategie. Iemand moet die sociale media opvolgen. Ben jij goed vertrouwd met Facebook, Twitter Instagram en aanverwanten, dan kun je door deze platformen van thuis uit te beheren en van content te voorzien een flinke duit bijverdienen.

 

Juridisch medewerker

Ben je een beetje vertrouwd met de wetgeving, dan vind je gemakkelijk tijdelijke opdrachten. Je helpt bedrijven met een specifieke zaak of met het nakijken van wettelijke documenten. Ben je ook goed in Frans en je Engels, dan heb je een streepje voor.

 

Boekhouder

Kleine en middelgrote bedrijven doen vaak beroep op externen voor specifieke, tijdelijke boekhoudkundige taken: betalingen verwerken, een balans opmaken, loonadministratie. Ken je daar iets van en kun je werken met boekhoudkundige software, dan kun je al snel een aardig bedrag op je eigen boekhouding bijschrijven.

 

Copywriting

Bedrijven zijn altijd op zoek naar flexibele schrijvers die content kunnen leveren voor print of digitale platformen. Wervende teksten voor websites en social media, artikels voor personeelsbladen of folders. Heb je een vlotte pen, dan kun je altijd ergens aan de slag.

 

Databasebeheer

Werk je graag zelfstandig? Heb je zin voor detail? En presteer je goed onder stress? Dan kun je gemakkelijk een extraatje verdienen door snel en accuraat gegevens van diverse bronnen in te voeren in de juiste velden of databanken.

 

 

Bron: uk.businessinsider.com