5 stappen voor minder stress bij je zoektocht naar werk

De zoektocht naar werk kan frustrerend zijn en je een hoop negatieve gevoelens bezorgen. Schud alles van je af met deze tips.

1. Afwijzingen op een sollicitatie, moet je je nooit persoonlijk aantrekken

Haal je zelfwaarde niet uit de manier waarop werknemers met je omgaan. Word je altijd de tweede bij de sollicitatiegesprekken? Dat ligt niet noodzakelijk aan jou, misschien heb je gewoon altijd pech. Het heeft ook veel met geluk te maken.

2. Jouw tijd verschilt van de tijd van een werkgever

Het duurt voor jouw gevoel eeuwen voor je wat hoort van je sollicitatie. Houd in gedachten: aan de werkgeverskant zit het anders. Recruiters krijgen stapels sollicitaties. Terwijl jij al tien dagen je telefoon in de gaten houdt, hebben zij misschien je brief nog niet eens gelezen.

3. Zet de sollicitatie uit je hoofd, zodra je de brief verstuurd hebt

Te vaak blijft de sollicitatie in je hoofd malen. “Ik zou echt zo goed zijn in deze baan. Ik hoop dat ik die krijg. Wanneer word ik gebeld?” Het is beter voor je eigen gemoedsrust om de vacature uit je hoofd te zetten zodra je de brief hebt verstuurd. Je wint er niets bij om je druk te maken ver iets waar je niks meer aan kunt doen.

4. Speculeer niet over wat er achter de schermen gebeurt

Wat veel sollicitanten opvatten als een signaal van de werkgever, zegt misschien wel helemaal niets. Laten ze jou bijvoorbeeld het kantoor zien, dan wil dat nog niet zeggen dat je de baan ook krijgt.

Dat geldt ook omgekeerd: denk niet dat je uit de running bent omdat de vacature online blijft staan. Wil je iets meer weten over je kansen, dan kun je ook gewoon slimme vragen stellen. Bijvoorbeeld: “Heeft u nog twijfels over mijn geschiktheid?”

5. Leg vervelende vrienden en familieleden het zwijgen op als ze zeuren over je sollicitaties

Zeg bijvoorbeeld: “Ik ben blij met je interesse en bezorgdheid, maar ik zou het fijn vinden om er heel even niet over na te denken. Ik laat het je weten als ik niets heb.”

Dit artikel verscheen eerder op Intermediair.nl.

Bron: Aol Jobs