5 slechte signalen tijdens je sollicitatiegesprek

Iedereen is wel zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek. Maar hoe weet je nu of het gesprek goed verloopt? 5 signalen waar je zeker rekening mee moet houden.

1. Je bent te laat op je gesprek

De basis voor een goed gesprek is op tijd op je afspraak arriveren. Als je twijfelt over de route die je moet nemen, bel dan gerust naar de rekruteerder en vraag om bijkomende informatie. Als je toch te laat zal komen, waarschuw dan zeker de persoon met wie je een gesprek hebt.

2. De rekruteerder beantwoordt een telefoontje tijdens het gesprek

Een rekruteerder moet je hetzelfde respect geven als hij van jou verwacht. Een rekruteerder die zomaar een telefoontje beantwoordt, de kamer verlaat en en nadien terugkomt zonder zich te excuseren ontbreekt fatsoen. Je hebt het recht jezelf af te vragen of je wel wil werken voor iemand die de basiscapaciteiten van de communicatie niet beheerst.

3. Het gesprek lijkt op een ondervraging

Het is normaal dat de rekruteerder een lijstje van vragen heeft dat hij op je afvuurt. In een goed sollicitatiegesprek leidt één vraag tot een andere en zo kan er een echt interessant gesprek op gang komen waaruit de rekruteerder veel over jou kan leren. Werkt de rekruteerder zonder enige fantasie zijn vragenlijstje af, dan probeer je best op een andere manier zijn aandacht te trekken. Gebruik bijvoorbeeld anekdotes of concrete voorbeelden om je antwoorden te staven. Dat maakt het de rekruteerder makkelijker om op in te pikken.

4. De rekruteerder kijkt op zijn horloge

Hou de lichaamstaal van je rekruteerder goed in de gaten: als hij op zijn uurwerk kijkt of zijn ogen dwalen af naar voorbijwandelende mensen in de gang, dan wil dat zeggen dat het gesprek hem niet boeit. Om de aandacht terug op jezelf te vestigen, kan je bijvoorbeeld vragen of hij alle informatie van jou weet die hij nodig heeft. Misschien kan het gesprek zo een andere wending krijgen.

5. Je praat meer dan de dan rekruteerder

Een kandidaat mag niet meer dan 40% van het gesprek monopoliseren. Veelal willen kandidaten indruk maken en produceren ze lange antwoorden waarin ze hun comptetenties en vaardigheden koste wat het kost in willen uitspelen. Aan het einde van het gesprek heeft de kandidaat meer gesproken dan de rekruteerder. Probeer dit te vermijden.

Bron: careerbuilder.com

Lees ook:
- Tips voor een vlot sollicitatiegesprek
- Waarop letten als je een sollicitatiebrief schrijft?