5 redenen waarom recruiters niet naar je LinkedIn-profiel kijken

Je bent een competente kandidaat, maar toch klikken de recruiters niet op je LinkedIn-profiel? Hier zijn vijf redenen waarom dat zo is.

Uit een enquête die Bullhorn uitvoerde bij 160.000 recruiters bleek dat 97 procent LinkedIn gebruikt om zich te informeren over de kandidaten (27 procent gebruikt Twitter en 22 procent bekijkt het Facebook-profiel). In totaal gebruikt 64 procent van de rekruteerders uitsluitend LinkedIn om informatie te verschaffen over de mensen die bij hen solliciteren.

1. Je hebt geen groot netwerk

Een belangrijke reden is dat je onvoldoende netwerkt, niet met mensen uit de sector, niet met je collega’s, met niemand. Wil je op LinkedIn ontdekt worden? Vergeet dan niet dat recruiters via jouw contacten op jouw profiel terecht kunnen komen.

2. Je hebt geen profielfoto

Of je koos voor een oude foto van tien jaar geleden. Het doel van LinkedIn is om op een professionele manier connecties te maken met anderen, met een foto maak je je profiel persoonlijker.

3. Je cv is banaal of saai

Een goed cv schrijven is een cruciale stap in het aanmaken van je LinkedIn-profiel. Zorg dat de tekst in de kader bovenaan origineel en aantrekkelijk is, en dat zonder spelfouten natuurlijk.

4. Je hebt je vaardigheden niet ingevuld

Als je geen sleutelwoorden toevoegt bij je vaardigheden en onderschrijvingen, zal je profiel nooit verschijnen bij de zoekresultaten.

5. Je profiel staat niet openbaar

In tegenstelling tot je Facebook-profiel, waar je zo weinig mogelijk informatie openbaar mag maken, is je LinkedIn-profiel je professionele visitekaartje: zorg ervoor dat iedereen je profiel kan bekijken. Ga naar de tab Privacy en instellingen om de instellingen aan te passen. Bij Privacyinstellingen kan je instellen wie je activiteiten, connecties en profiel kan bekijken.

Zorg er ten slotte voor dat je profiel up-to-date is en dat je contact houdt met je connecties.