5 redenen om van job te veranderen

21% van de Belgische werknemers heeft de intentie om van job te veranderen. Bij werknemers jonger dan 35 jaar is dat zelfs 36%. Dat blijkt uit een onderzoek van Tempo-Team bij 626 werknemers. De meest belangrijke drijfveer om van werk te veranderen is het loon. Maar ook carrièrekansen, doorgroeimogelijkheden, woon-werkverkeer en werksfeer blijken van belang.

1. Loonsverhoging 39%
2. Carrièrekansen 16%
3. Doorgroeimogelijkheden 15%
4. Woon-werkverkeer 12%
5. Werksfeer 7%

Opvallend is dat de klassieke motivaties zoals extra bonussen, aanvullende voordelen, opleidingen, flexibiliteit, ... niet hoog scoren in het lijstje van redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe job.

Vrees voor een nieuwe job

Toch zijn een heel aantal werknemers bevreesd om daadwerkelijk de overstap te maken naar een nieuwe baan. 52% vreest dat de nieuwe werkgever en de nieuwe functie niet beter zullen meevallen dan de huidige job. 13% ziet ook tegen de inspanning op die gepaard gaat met de zoektocht naar een nieuwe job. 7% denkt dat ze bij een nieuwe werkgever harder moeten werken.

Wat doen werkgevers om hun talenten te behouden?

De meest gebruikte initiatieven om werknemers te behouden, zijn het aanbieden van flexibele werkuren gevolgd door opleiding op maat. Dat onderzocht Robert Half Finance & Consulting. Ook in Nederland zijn dit de twee meest gebruikte maatregelen. In Luxemburg ligt de focus op parttime regelingen voor werkende ouders.

Op zoek naar nieuw werk? Kijk dan zeker eens in het uitgebreide aanbod op onze jobsite.

Wat is voor jou de grootste reden om van werk te veranderen? Laat het weten in onze poll!