5 dingen die je best niet doet op een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek kan bepalend zijn voor je verdere professionele leven. Logisch dan ook dat je er goed voorbereid heen gaat. Weten wat je zal zeggen is één ding, maar ook weten wat je wat je best niét zegt of doet is van het allergrootste belang.

1. Te kort van stof zijn

Oké, je moet tijdens een sollicitatiegesprek niet al te uitgebreid beginnen uitweiden over je privéleven, maar ook te weinig zeggen is geen goed idee. Vermijd korte antwoorden als ‘ja’, ‘nee’ of ‘misschien’. Een rekruteerder wil je tijdens een sollicitatiegesprek namelijk beter leren kennen en dat lukt natuurlijk niet als je te summier antwoordt op zijn vragen. Probeer jezelf dan ook zo veel mogelijk te ‘verkopen’.

2. Vertellen over zaken die er niet toe doen

Ongetwijfeld zal een rekruteerder het tijdens een sollicitatiegesprek ook wel even over je privéleven en je hobby’s hebben, maar vermijd om het gesprek helemaal te laten ontsporen: pluizige huisdieren, zonnige vakanties, sappige anekdotes … Allemaal heel interessant om op café uitgebreid toe te lichten, maar tijdens een sollicitatiegesprek blijf je best zo veel mogelijk ter zake.

Vermijd ook om al te stellig je eigen mening te verkondigen, want je gesprekspartner kan misschien heel andere opvattingen hebben. Het is dus best om onderwerpen als politiek of religie helemaal links te laten liggen.

3. Kwaadspreken over je vorige baas

Wie met slaande deuren vertrokken is bij zijn vorige werkgever, heeft voor hem meestal geen goed woord meer over. Toch moet je vermijden om na te trappen tijdens een sollicitatiegesprek. Een rekruteerder heeft geen boodschap aan al die boosheid en negativiteit. Tijdens een sollicitatiegesprek bouw je best een positief verhaal op; kijk naar de toekomst, niet naar wat fout ging in het verleden. Bovendien is het voor je toekomstige baas ook moeilijk om zich een mening te vormen over het conflict dat je had op je vorige werk; hij hoort immers maar één klok luiden.

Vergeet ook niet dat het altijd mogelijk is dat je gesprekspartner je vorige baas kent of zelfs goed bevriend is met hem. Kwaadspreken zal je in dat geval zeker niet vooruit helpen.

4. Al te familiair worden

Het kan goed zijn dat je het gevoel hebt dat het ‘klikt’ tijdens een sollicitatiegesprek. Leuk, maar het mag geen aanleiding zijn om de rekruteerder meteen mee uit te nodigen op café of om hem met ‘makker’ aan te spreken. Wees professioneel en bewaar een zekere afstand. Ook al blijken jullie allebei keiharde voetbalfans te zijn, dat wil nog niet zeggen dat je het op een gezellig keuvelen daarover moet zetten. Val niet uit je rol; jij bent tenslotte de sollicitant en hij de rekruteerder.

5. Te hard gaan lachen met grapjes

Sommige rekruteerders lanceren al eens een grapje en daar is niks mee. Zet het gerust op een beleefd gniffelen, maar vermijd een lachstuip. Je gesprekspartner zal echt niet beledigd zijn als je niet met een bulderlach reageert op zijn grappig bedoelde opmerkingen. Hou je dus wat in. En lachen moét ook niet; niets komt zo slecht over als een geforceerde lach.

Bron: vkbanen.nl