4 tips tegen sollicitatiezenuwen

Soms kan de gedachte aan een sollicitatiegesprek alleen al iemand de stuipen op het lijf jagen. Als het interview dan vlak voor de deur staat, kan het zijn dat je helemaal verstijft van angst. Wij helpen je op weg met enkele tips tegen de zenuwen.

1. Bekijk het eens vanuit het perspectief van de rekruteerder

De job van de persoon tegenover jou is om de best mogelijke kandidaat te vinden voor de vacante functie. Als hij de juiste persoon niet vindt, voert hij zijn job misschien niet naar behoren uit, en dat kan bij evaluatiegesprekken misschien in zijn nadeel spelen. Hij hoopt dus steeds dat de geknipte persoon door de deur wandelt. Hou voor ogen dat hij of zij waarschijnlijk ook een tikje zenuwachtig is.

2. Voorbereiding is essentieel

Je voorbereiding bepaalt in grote mate hoe succesvol je sollicitatiegesprek zal zijn.

Doe ten eerste research over het bedrijf waar je solliciteert: wie zijn ze, wat doen ze? Doe opzoekingswerk op het internet en probeer indien mogelijk even te spreken met enkele (ex-)werknemers.

Bereid ten tweede enkele ‘typische’ sollicitatievragen voor, zoals:

Stel aan het einde van het gesprek enkele welgekozen, voorbereide vragen over het bedrijf, bijvoorbeeld in verband met de werkroutine of de doorgroeimogelijkheden.

Oefen je vragen en antwoorden met een vriend of familielid, ook dit helpt om minder nerveus te zijn.

3. Ontstress

Kalmeer jezelf met dingen die je ontspannend vindt, nadat je jezelf aan het onthaal bent gaan aanmelden. Ga in de wachtzaal zitten, sluit gewoon even je ogen en haal een paar keer diep adem. Als je echter graag ontspant met enkele judotrappen of yoga-oefeningen, doe je dat beter thuis. Je zal wel in het geheugen van de rekruteerder gegrift staan als hij je in de wachtruimte met de benen in de nek vindt, maar niet om de goede redenen.

Probeer nooit losser te worden door op voorhand een pintje te drinken, of erger, drugs te nemen. Een benevelde geest maakt zelden een goede indruk …

4. Luister aandachtig

Richt al je aandacht op de rekruteerder, de vragen die hij stelt, en zijn handelingen. Door je op hem te focussen verlies je je eigen zenuwen uit het oog.

Denk een paar seconden na voor je een antwoord geeft op zijn vragen. Zo kan je snel een structuur in je hoofd opbouwen en een intelligenter antwoord geven dan wanneer je er gewoon iets uitflapt.