4 praktische tips van Kern Selection voor een succesvol cv

Je curriculum … een ticket naar de perfecte job. Tijdens zijn seminarie op Vacature Talentum legde Dieter Fransoo, consultant bij rekruteringsbedrijf Kern Selection, omstandig uit hoe je een cv maakt dat eruit springt.

Na afloop legden we hem vier klassieke vragen voor waar werkzoekenden die hun cv opstellen vaak mee worstelen.

1.Wel of geen profielfoto op je cv?

“Mijn advies is om het beter niet te doen. Als je een foto op je cv zet, verplicht je de rekruteerder eigenlijk om zich op basis daarvan al een mening over jou te vormen. Laat je de foto achterwege, dan ga je de recruiter eigenlijk verplichten om zijn oordeel meer te baseren op jouw competenties.”

“Er is wel één nuance: voor sommige functies waarbij het voorkomen belangrijk is, zoals een job in de sales, is het aangewezen om wel een foto op je cv te zetten. Soms vragen rekruteerders ook expliciet een foto. In dat geval kies je voor een zakelijk beeld. Knip zeker je hoofd niet uit een grotere vakantiefoto. Een goede foto voor een cv lijkt een beetje op een pasfoto, met dat verschil dat je er wel voor moet zorgen dat je een zeker enthousiasme uitstraalt.”

2.Doet het lettertype er eigenlijk toe?

“Ja, het mag niet afleiden. Kies dus iets zakelijks en tijdloos. Vermijd in elk geval lettertypes die het handschrift imiteren. Vroeger werd dat nog wel eens gedaan, maar tegenwoordig is het beter om zulke fantasietjes achterwege te laten.”

“Enkel voor creatieve functies kan je je wat meer vrijheid permitteren, maar zelfs dan moet je de rekruteerder toelaten om je te beoordelen op traditionele criteria zoals diploma en ervaring. Je kan altijd bewijzen dat je heel creatief bent door je portfolio toe te voegen.”

3.Op welke manier geef je het duidelijkst een overzicht van je talenkennis?

“Je kan best met een matrixstructuur werken waarin je per taal aangeeft hoe goed je die spreekt, begrijpt en schrijft. Gebruik criteria zoals ‘moedertaal’, ‘goed’ of ‘noties’. Werken met sterretjes is minder duidelijk, want vaak vergeten de sollicitanten aan te geven wat daarbij het maximum is. ‘Noties’ is trouwens ook een manier om te vermijden dat je ‘onvoldoende’ op je cv moet zetten, want dat geef een slechte indruk.”

4.Meestal wordt er aangeraden om een cv maximaal twee pagina’s lang te maken. Is dat niet erg kort voor een ervaren profiel?

“Sommigen raden zelfs aan om alles op één pagina te zetten, maar dan worden de teksten wel heel erg gecomprimeerd, waardoor het moeilijk wordt om het cv te lezen. Twee pagina’s is dus een goede vuistregel.”

“Voor een meer ervaren profiel – laat ons zeggen tien jaar ervaring bij drie verschillende werkgevers – is het niet zo heel erg om een cv van drie pagina’s te hebben. Maar als je de essentie daarvan op twee pagina’s kan vatten is het toch beter om daarvoor te opteren. Drie pagina’s is sowieso het kritische maximum voor een cv.”