3 tips om een sollicitatiegesprek te oefenen

Hoewel alle sollicitatiegesprekken anders zijn en er geen enkel echt helemaal verloopt zoals je het op voorhand bedacht hebt, is het toch een goed idee om thuis al eens te oefenen hoe het er ‘in het echt’ aan toe zou kunnen gaan.

Voor het beste resultaat laat je je interviewen door iemand die het gewoon is om sollicitatiegesprekken af te nemen: een vriend of familielid die in de HR werkt, een manager of een jobcoach. Is dat niet haalbaar, dan kan je vooraf zelf vragen opstellen. Belangrijk is wel dat je met een camera opneemt hoe je antwoordt. Door die beelden te analyseren kan je nagaan of je goed overkomt en wat je nog moet bijsturen.

1. Kies de goede vragen

Een sollicitatiegesprek bestaat steeds uit een mix van klassieke standaardvragen, vragen die specifiek met de job en jouw situatie te maken hebben en vaak ook nog enkele onverwachte vragen.

Begin dus het interview met “Vertel eens iets over jezelf”, vergeet zeker “Waarom ben jij de geknipte persoon voor deze job?” niet en eindig altijd met “Heb je zelf nog vragen?” Voor de andere vragen kan je laten inspireren door de tekst in de vacature. Vragen ze bijvoorbeeld iemand die goed met klanten kan omgaan, stel dan een vraag zoals “Geef eens een concreet voorbeeld dat aantoont dat je goed met klanten kan omgaan”.

2. Neem het sollicitatiegesprek op

Gesofisticeerd opnamemateriaal is zeker geen must. Een eenvoudig fototoestel waarmee je kan filmen of een webcam volstaat om je oefengesprek op te nemen. Zorg ervoor dat je duidelijk in beeld komt en dat je antwoorden verstaanbaar zijn.

Neem het interview in één trek op, zonder te pauzeren. Enkel op die manier krijg je het gevoel van een echt sollicitatiegesprek. Kom bij het beantwoorden van de vragen direct to the point en wees bondig.

3. Analyseer en evalueer je prestatie

Doe dit niet onmiddellijk na het interview, maar neem eerst even een pauze. Bekijk daarna – samen  met je interviewer als die er was – het gesprek en maak notities.

Let op zaken zoals:

  • De relevantie van je antwoorden
  • De overtuiging waarmee je antwoordde
  • De volledigheid van je antwoorden
  • De lengte van je antwoorden
  • Je stopwoorden, tics, pauzes en “euhs”.
  • Je lichaamstaal
  • Je oogcontact
  • Het ritme van het gesprek

Bespreek met je interviewer wat goed was en wat beter kon. Noteer een drietal werkpunten en geef jezelf een algemeen cijfer. Stel je de vraag of je overkwam als de geknipte persoon voor de job.