"Mijn toekomst ligt bij Colruyt"

“Eerst rayonverantwoordelijke worden, daarna eerste verkoopster, en daarna misschien iets in de aankoop, wie weet.” Sarah De Meulemeester heeft een duidelijk plan voor ogen. Vandaag werkt ze als bediende-verkoper bij Colruyt Alsemberg en volgt ze een opleidingstraject om rayonverantwoordelijke te worden op de afdeling diepvries. “Ik leer elke dag bij op mijn job.”

 

Duurzame loopbaan

“Rayonverantwoordelijke zijn is echt wel veel meer dan rekken vullen en aan de kassa staan. Je moet een uitgebreide productkennis hebben en graag willen bijleren. Je bent verantwoordelijk voor je cijfers en de groei van je afdeling. Ook je ploeg is heel belangrijk. Je moet hen meekrijgen in je verhaal, hen weten te motiveren, ervoor zorgen dat ze hun best blijven doen, dat ze zelf initiatief nemen. Gelukkig heb ik veel aan mijn opleiding en krijg ik persoonlijke begeleiding van onze gerant. Ik heb van hem een aantal werkpunten gekregen. Zo kan ik bijvoorbeeld nogal naïef zijn, maar daar ga ik dit jaar dus aan werken,” lacht Sarah.

 

Blijven leren

Vooral de opleiding basisvaardigheden communicatie bleek bijzonder boeiend. “Het moeilijkste vind ik om tegen collega's die hier al langer werken te zeggen dat ze iets misschien beter op een andere manier aanpakken, zij hebben mij tenslotte opgeleid. Tijdens die opleiding leerden we hoe je bepaalde zaken beter kan overbrengen. Ik merk dat collega's nu gemakkelijker iets van mij aannemen.” Ook bij klanten werpt de opleiding zijn vruchten af. “Als ik met klanten praat, merk ik dat ik anders reageer dan voordien. Ik probeer een oplossing te vinden waar de klant tevreden mee is, waar ik vroeger waarschijnlijk rapper had gezegd dat ik ze niet kon verder helpen.”

 

Persoonlijke ontwikkeling

Ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd bij Colruyt. “Er ligt hier een boek met alle opleidingen die we kunnen volgen, in onze vrije tijd, maar betaald door Colruyt. Zo is er een opleiding barbecue, vis, bloembollen, yoga, stoppen met roken... Zo lang je niet alles tijdens dezelfde week wil plannen, kan je eigenlijk volgen wat je wilt. Er zijn zoveel mogelijkheden om te groeien bij Colruyt. Ik wil hier alvast niet meer weg.”

 

Zin gekregen in een job als rayonverantwoordelijke? Bekijk hier de vacatures. 

Bekijk hier de andere jobs binnen Colruyt Group.