“In mijn job is het altijd een beetje vakantie”

Leuk als je dat kunt zeggen, niet? Neen, je ligt dan niet op een of ander exotisch strand, maar je zorgt ervoor dat anderen op reis kunnen vertrekken. Als reisadviseur in een ‘travel shop’ bijvoorbeeld, want lang niet iedereen boekt zijn vakantie vandaag al online. Of je helpt klanten of reisagenten aan de telefoon om de geschikte droomvakantie te vinden, van Marrakech tot Malta.

 

In je functieprofiel staan een commerciële instelling en een klantgerichte houding hooggenoteerd. Je blijft altijd vriendelijk en hebt stalen zenuwen, zelfs al is er urenlang geen vliegverkeer zoals tijdens de gigantische stroompanne op de luchthaven van Zaventem na het uitvallen van Belgocontrol op 27 mei. Houd er rekening mee dat je soms buiten de kantooruren moet werken. In de brede reissector zijn er ook heel wat back office-functies, zoals de juiste prijs van een vakantie of hotel bepalen of contracten opstellen als bedrijfsjurist.

 

En het leukste voordeel van allemaal: soms kan je genieten van een interessante korting als je zélf op vakantie wil vertrekken!

Vind hier de beschikbare jobs in de reissector