"Belgische werknemers moeten zich vaker afvragen of ze wel goed bezig zijn"

Vier op vijf Belgen geloven dat ze zelf instaan voor de ontwikkeling van hun carrière. Ze willen de vrijheid om hun loopbaanpad uit te stippelen. Maar weinigen ondernemen echt acties om hun loopbaan verder uit te bouwen. Dat is de hoofdconclusie van het onderzoek 'Hoe sterk is uw merk?' van Vacature en de Vlerick Leuven Gent Management School.

1. Werknemers niet bezig met 'carrière maken'

“Bedrijven verwachten dat werknemers hun loopbaan zelf in de gaten houden, zelf feedback vragen en zelf initiatief nemen om een opleiding te volgen”, stelt professor Ans De Vos vast. “Werknemers beseffen dit wel, maar als het erop aankomt, ondernemen ze hiervoor weinig concrete acties. Gedeeltelijk omdat ze niet weten hoe ze dat moeten doen.

2. Werkgever niet wakker van loopbaanbegeleiding

“De bedrijven leiden hun managers niet op om een echt loopbaangesprek te houden met hun werknemers", vervolgt professor De Vos. "Die werknemers worden ook niet ondersteund in de voorbereiding van zo’n gesprek. Geregeld hoor ik die werknemers lacherig doen over de functioneringsgesprekken: het is weer het moment om te zeggen wat ik in ons bedrijf wil doen, maar we beseffen best dat daar later niemand nog iets mee aanvangt’.”

3. Werkzoekenden spreken weinig kanalen aan

Amper een derde van de werknemers die uitkijken naar een andere job, gaat verder dan het lezen van advertenties en het actualiseren van hun cv, aldus het onderzoek.

Wat heb jij al gedaan om een nieuwe job te vinden?

asset/29109

Conclusie

"Een Belg zou zich wel af en toe moeten afvragen of hij wel goed bezig is. Of hij zich geëngageerd voelt om naar het werk te gaan", vindt professor De Vos. "Wie jarenlang niet geïnvesteerd heeft in zijn eigen carrière, krijgt het dubbel moeilijk in deze crisissituatie, vervolgt professor De Vos: "Deze werknemers hebben hun competenties niet verder ontwikkeld. Ze keken ook niet rond. Ze zullen een zware inhaalbeweging moeten maken als ze door ontslag worden getroffen.”

Tekst: Erik Verreet

Lees ook: 7 tips om je carrière een trapje hoger te krijgen