5 sectoren waar je goed je boterham verdient

Hoeveel je verdient, hangt niet alleen af van je diploma en ervaring, ook de sector waarin je werkt heeft een grote invloed. Wie financieel in de watten wil gelegd worden, doet er goed aan om in deze 5 sectoren te solliciteren.

 

Petrochemie – 5.196 euro bruto

Wie regelmatig aan de pomp staat, zal het wel geweten hebben: in de petrochemie circuleren enorm veel centen. En dat vertaalt zich op de loonfiches van de werknemers. In de petrochemie liggen de brutolonen de helft hoger dan gemiddeld in België (= 3.414 euro). Hup, gauw een job in de Antwerpse haven zoeken!

 

 

Business consultancy – 4.779 euro bruto

Voor een doorsnee medewerker is het allemaal maar vaag en ingewikkeld wat die dames en heren in nette pakken op de bedrijfsvloer komen uitspoken. Feit is wel dat business consultants met hun strategisch advies het verschil kunnen maken tussen winst en verlies. Dat daar een aardige vergoeding tegenover staat, hoeft niemand te verwonderen.

 

 

Financiële dienstverlening – 4.447 euro bruto

Wie dag in dag uit met geld bezig is, zit natuurlijk bij de bron. Ook al liggen de echte gouden tijden achter ons en vallen er veel ontslagen, bij de banken en andere financiële instellingen mag je nog altijd op een meer dan gemiddeld loon rekenen.

 

 

IT-consultancy – 4.424 euro bruto

Al gehoord van SAP, Microsoft Dynamics of Oracle? Bedrijven kunnen dezer dagen niet meer zonder. IT-consultants zijn er om deze complexe software-oplossingen op maat van het bedrijf in te richten. Onmisbaar en dus geld waard.

 

 

Farmaceutische industrie – 4.323 euro bruto

Vraag maar aan Mark Coucke: met pillen valt mooi geld te verdienen. Zelf een wondermiddel bedenken hoeft niet, een job in deze sector scoren is al voldoende. Behalve een aardig loon vallen in deze sector ook veel extralegale voordelen te rapen. Dubbele winst dus.

 

 

Zou jij met je job/functie beter verdienen in een andere sector? Doe de test met het vernieuwde salariskompas van Vacature.

 

 

Lees ook:

Dit zijn de 10 best betaalde jobs in België

Is de loonspanning in België te hoog of te laag?

De lonen van de Belgische CEO’s versus de lonen van hun personeel