Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Word jij rijk in 2011?

Op de lotto spelen of aandelen kopen, het kan je maar helpen om de kans op een rijkgevulde spaarpot te vergroten. Maar waarom daarop gokken als er makkelijkere manieren bestaan om meer geld in het laatje te krijgen? Volgens de Amerikaanse auteur Anneli Rufus garanderen deze 9 kenmerken een rijke toekomst.

1. Ben je een man en zie je er bovendien ook nog eens goed uit? Dan verdien je 9 procent meer dan onaantrekkelijke mannen. Aantrekkelijke vrouwen moeten het dan weer stellen met een loonsverhoging van 4 procent.

2. Voor elke centimeter dat ze groter zijn dan het gemiddelde, verdienen een vrouw 5 tot 8 procent meer. Mannen verdienen 4 tot 10 procent meer voor elke drie centimeter extra in lengte. Reden? Grote mensen vallen sneller op en kunnen hierdoor makkelijker de aandacht vragen dan kleinere mensen. Onbewust hebben zij dus een stapje voor.

3. Maakt ‘op dieet gaan’ deel uit van je goede voornemens voor 2011? Dan heb je nu een extra motivatie om het ook écht te doen. Want hoe dikker je bent, hoe magerder je loon eruit ziet. Voor elk punt dat je BMI toeneemt, daalt je rijkdom met 8 procent.

4. Voornemen nummer twee voor 2011: stoppen met roken. Want wat als nu blijkt dat roken slecht is voor je kapitaal? Niet-rokers zouden een kapitaal van 50 procent hoger hebben dan lichte rokers en het dubbele van kettingrokers.

5. Genoeg gelachen met domme blondjes. Blijkbaar zouden ze niet alleen meer plezier hebben, maar ook nog eens 7 procent meer verdienen. Reden hiervoor is dat we het liefst geassocieerd worden met mooie -blonde- mensen. Zo zou een baas zelf meer willen betalen voor iemand met blond haar.

6. Was jij populair in het middelbaar? Dan pluk je hier nog steeds de vruchten van. Zeker nu blijkt dat mensen die populair waren 10 procent meer verdienen dan de kneusjes uit het middelbaar.

7. Ben je nog steeds getrouwd of zullen voor jou in 2011 de huwelijksklokken luiden? Dan staat het geluk aan jouw kant! Het welzijn van een gehuwd koppel zou gemiddeld 77 procent hoger liggen dan dat van alleenstaande of gescheiden mensen.

8. Voor diegene die graag eens een glaasje drinken is er goed nieuws. In 2011 heb je een excuus om te drinken. Het zou immers je kapitaal aanzienlijk verhogen. Mannen die regelmatig genieten van een goed glas bier verdienen 21 procent meer dan zij die geen alcohol drinken. Bij vrouwen is dat 8 procent. Reden hiervoor is dat mensen die niet drinken waarschijnlijk conservatiever zijn. Ze zouden vaker wegblijven uit sociale kringen zoals het café of de kantine, waardoor ze minder sociale contacten leggen en minder kans hebben om mensen die belangrijk kunnen zijn voor hun carrière te ontmoeten.

9. Altijd al willen verder studeren? Dan is dit het moment. Want met een wiskundig diploma op zak en een baan in de petroleum- , elektronische, nucleaire, of chemische sector, verdien je meer dan gelijk welk diploma.