Je krijgt altijd je zin met dit magische woord

Er is één magisch woord dat je gegarandeerd een sollicitatiegesprek of die ene belangrijke afspraak met een potentiële klant oplevert. Je kan het gebruiken in een face-to-face gesprek, in het onderwerpveld van een e-mail, in een sms of op Twitter. En de impact ervan is nooit te onderschatten.

Dat woord is ‘advies’. Iedereen wil altijd advies geven, het streelt het ego. De persoon die om advies wordt gevraagd krijgt immers de status van expert toegedicht, wat zijn of haar eigenwaarde stimuleert.

Voorwaarden

Let wel: je kan het woord ‘advies’ niet te pas en te onpas gebruiken, en je mag niet smeken of iemand lastig vallen. En nog belangrijker: je moet altijd menen wat je zegt. Vraag niet iemands advies, gewoon uit beleefdheid. Druk hoop en optimisme uit wanneer je om advies vraagt; en wees geduldig en dankbaar.

Wie om advies vraagt wordt zelden afgewezen, omdat het zo moeilijk is neen te zeggen. De truc is om het te laten uitschijnen dat je niet wanhopig bent, dat je het probleem wel degelijk kan oplossen, maar enkel een klein duwtje in de rug nodig hebt.

Enkele voorbeelden

  • “Zou je me wat advies kunnen geven? Ik heb een probleem waarvan jij meer over weet, denk ik.”
  • “Ik heb de indruk dat ik wat in cirkels loop. Kan jij me wat advies geven over mijn jobzoektocht?”
  • “Vind je het erg als ik even je advies vraag over een aantal onderwerpen?”
  • “Heb je advies over hoe ik moet omgaan met deze nieuwe klant?”
  • “Mag ik je advies vragen over deze campagne?”

Volgens Nance Rosen, een personal branding expert, opent geen enkel woord zoveel deuren. Omdat jij respect toont voor de expertise van een ander, zou je wel eens veel meer terug kunnen krijgen dan waar je oorspronkelijk om vroeg.

Alternatief

Er zijn ook enkele varianten van de vraag om advies. “Zou je me even kunnen helpen?” is een klassieker, maar klinkt directer en dringender dan “Mag ik je even om advies vragen?”.

Heb jij deze techniek al toegepast? Vind je dat het werkt?