Welke sector biedt het meest voordelen?

Elke bedrijfssector heeft zo zijn voor-en nadelen. In de ene sector verdien je meer, in de andere heb je meer vakantie. Bepaalde sectoren bieden meer werkzekerheid, in andere maak je meer kans op een bedrijfswagen. Voor welke sector je kiest, hangt af van je prioriteiten.

 

Loon

Als goed verdienen voor jou belangrijk is,  zoek je best een job in de petrochemie. Dit is met voorsprong de best betalende sector. De chemische sector in het algemeen en de farmaceutische industrie staan op de tweede plaats, voorafgegaan door de bankensector.  Toerisme, sport & recreatie zijn de minst lucratieve sectoren.

 

Vakantie

In de chemie en petrochemie heb je 34 dagen vakantie per jaar. De sector van energie- en watervoorziening gunt zijn werknemers gemiddeld 32 dagen rust per jaar. Het minst vakantie heb je in de horeca en de toeristische sector. Daar kun je maar 22 dagen per jaar uitblazen. Staat vakantie bovenaan op je prioriteitenlijstje, dan zoek je het best een job in het onderwijs, dat met 50 vakantiedagen per jaar nog altijd de kroon spant.

 

Bedrijfswagen

Een bedrijfswagen is een van de meest begeerde extralegale voordelen. In sommige sectoren is een bedrijfswagen krijgen gebruikelijk, in andere vrijwel onbestaand. Kies je voor de vele vakantiedagen in het onderwijs, dan moet je niet op een bedrijfswagen rekenen. Als een auto krijgen van je werkgever belangrijk is voor jou, dan kun je beter in ict, human resources of engineering aan de slag gaan.

 

Werkzekerheid

Wil je vooral werkzekerheid? Zoek dan een job in aankoop, verkoop of logistiek, in de metaalindustrie, en elektronica of in de bouw.