Foutmelding

 • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
 • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

9 tricks voor jouw bedrijfsgsm

Hoevelen onder ons al bellen met een mobieltje van het werk, dat is nog niet becijferd. Maar wie wel al met eentje pronkt, leest misschien het best even de volgende tips & tricks.
 1. Zit je aan een vast telefoontoestel, dan is het goedkoper om een gesprek te voeren met dit toestel naar een andere vaste lijn en internationale nummers. Haal jouw mobieltje gerust boven voor oproepen naar nationale mobiele netwerken.

 2. Schakel je vast toestel niet door naar jouw gsm als je bereikbaar bent op je vast toestel. Want elk ontvangen gesprek dat je doorschakelt, wordt als een nieuw uitgaand gesprek beschouwd. En de factuur kan hoog oplopen.

 3. Een bedrijfsgsm is vooral bedoeld voor gesprekken onderweg (handsfree, wel te verstaan). Gebruik zoveel mogelijk de vaste telefoon op de werkplek.

 4. Voor de meeste gesprekken wordt de eerste minuut volledig gefactureerd. Spreek daarom telkens een voicemail in. Het is altijd handig te weten waarom iemand belt.

 5. Telkens als je in het buitenland een oproep ontvangt op jouw gsm, dan kost je dat een paar euro’s per minuut. Geef waar mogelijk een vast nummer door om je te contacteren.

 6. Maak er geen gewoonte van om je gsm-nummer door te geven aan buitenlandse relaties.

 7. Zet je beltoon af. Ten eerste zijn al die jingles buitengewoon irriterend voor de anderen. En ten tweede wil je toch niet dat jouw baas weet hoeveel keer per dag jouw partner je belt?

 8. Haspel privé-gesprekken af in een apart zaaltje. Zelfs als je pauze hebt, blijf dan niet aan jouw bureau zitten. Je hebt misschien lunchpauze, maar jouw collega’s tokkelen rustig verder.

 9. Zelfs al staat jouw mobieltje op ‘vibreren’ tijdens een vergadering, je bent toch geneigd te kijken wie je belt. Een onbeleefd signaal, want jouw baas denkt dat je niet 100% met je job bezig bent. Alle oproepen kunnen wachten tot na de vergadering. Denk eraan, er was een tijdperk zonder gsm’s.

3 taktieken in gsm-repressie: 1. Meld de hoge rekening van gsm-gebruikers aan de directie.

 2. Confronteer de gsm-gebruiker met de gemaakte uitgaven (met detailgegevens uit de factuur), op papier of via intranet, zodat hij zich bewust wordt van de kostprijs.

 3. Sommige bedrijven publiceren een top-10 of top-20 van de meest fervente bellers om een remmend effect te bewerkstelligen.

(bron: Vacaturekrant)