Uniformen kosten stad 24.000 dollar

In Baltimore kunnen bewoners met klachten over lawaaierige buren of vuilnis dat niet is opgehaald, terecht bij een callcenter. De 80 werknemers krijgen nu allemaal een uniform, stuk voor stuk betaald door de belastingbetaler. Prijskaartje: 24.000 dollar.

En dat terwijl de callcentermedewerkers helemaal niet in het openbaar moeten verschijnen…

Professionalisme promoten

“Het personeel draagt de beroepskleding om professionalisme en eenheid te promoten”, legt Lisa Allen, manager van het callcenter, juist. “Baltimore wordt als de leider van de publieke callcenters beschouwd. Professionalisme is dus belangrijk.” Dat professionalisme kost de stad wel 24.000 dollar en dat terwijl er 127 miljoen dollar bespaard moet worden.

Nog extra belastingen?

De overheid suggereert nu om de belastingen te verhogen. Maar dat stuit uiteraard op protest, zeker omdat veel mensen het nut er niet van inzien om uniformen te kopen voor mensen die enkel telefoons opnemen.“Normaal krijgt personeel een uniform aangemeten als ze in het openbaar komen en om herkenbaar te zijn voor de mensen. Hier is dat helemaal niet het geval”, stelt een van de critici vast.. (JS)