Wat zijn de voordelen van carpoolen?

Financieel

Dat carpoolen financieel voordeliger is spreekt voor zich, zeker als je je verplaatsingen zelf moet betalen. Maar zelfs als je een vergoeding krijgt voor je woon-werkverkeer, blijft je werkgever deze betalen, ook als je meerijdt met een collega. 
Je kan ervoor kiezen om om de beurt chauffeur en passagier te zijn, of je kan beslissen een vergoeding af te spreken met de chauffeur (bv. €0,07 per kilometer). Maar zelfs dan zal carpoolen je steeds goedkoper uitkomen

Milieu

Hoe meer wagens er rondrijden, hoe meer brandstof er nodig is en hoe groter de CO2 –uitstoot. De eenvoudigste manier om de CO2-uitstoot terug te dringen is geen auto gebruiken. Door te carpoolen zet je alvast een klein stapje in de goede richting.
Bovendien lever je op die manier een bijdrage aan een oplossing voor het fileprobleem. Mocht iedereen carpoolen met 1 of meer collega’s, dan zou onze wegen een stuk minder belast worden.

Sociaal contact

Samenrijden met een collega maakt onderweg zijn naar het werk een stuk aangenamer. Bovendien kan je ’s avonds alvast wat stoom aflaten. Zodra je thuis bent, kan je dus je werk volledig uit je hoofd zetten.

Extra tijd

Door te carpoolen vermijd je niet echt files en win je dus geen tijd in de letterlijke zin, maar als passagier kan je wel alvast wat documenten doornemen of wat werken op je laptop. Zo is de tijd die je in de file doorbrengt toch niet helemaal verloren.