Nieuwe regels voor belastingen op tweedehands bedrijfswagens

Dat (de meeste) bedrijfswagens duurder worden, was al een tijdje geweten. Nu heeft de regering nog enkele grijze zones van de nieuwe regeling verduidelijkt. Toch zijn niet alle onzekerheden nu van tafel …

Tweedehands

Het was nog niet duidelijk wat er zou gebeuren met tweedehandswagens. Zouden zij belast worden op hun nieuwprijs, of hun verkoopprijs bij de eigenaarswissel? Hogere belastingen zouden immers makkelijk te omzeilen zijn wanneer je een jonge tweedehandswagen aankoopt, die tot 25% minder kost dan een nieuw exemplaar. Vooral bij de luxewagens kan zo’n prijsverschil een slok op de borrel schelen.

Daar komt nu niets van in, beslist de regering. Tweedehandswagens die jonger zijn dan één jaar worden belast zoals een nieuwe wagen. Daarna daalt de cataloguswaarde elk jaar gedurende zes jaar met 6%, wat uiteraard de belastingen doet dalen. Deze daling in belastingen zal ook gelden voor wagens die nieuw werden aangekocht.

Onduidelijkheid

Dirk van Bastelaere van SD Worx heeft vragen bij de nieuwe regels. Er heerst vooral nog veel onduidelijkheid. “Neem nu de waardedaling van 6% per jaar gedurende 6 jaar,” zegt Van Bastelaere, “na het eerste jaar blijft dan nog 94% van de catalogusprijs over, maar wat na het tweede jaar? Gaat dan opnieuw 6% van de resterende 94% af, of gaat van de beginprijs 12% af? Het feit dat een gloednieuwe wet onmiddellijk moet bijgestuurd worden leidt niet tot vertrouwen.”

Bovendien wordt het probleem stilaan dringend. “De lonen van januari zijn berekend, maar omdat sommige bedrijven de catalogusprijs of jaar van ingebruikname niet gekend zijn, kunnen er later correcties volgen.”

Ondertussen is er wel duidelijkheid omtrent de degressiviteit. In het derde jaar daalt de catalogusprijs tot 88%, in het vierde jaar tot 82%. De prijs zal niet onder de bodem van 70% zakken.

Perverse effecten

Er dreigen ook enkele perverse effecten het gevolg te worden van de degressiviteit van belastingen. “Een wagen die meer dan 6 jaar oud is zal altijd op 70% van de cataloguswaarde belast worden.” Dat kan volgens van Bastelaere leiden tot een veroudering van het wagenpark, omdat oude wagens minder belast worden. “Leasingmaatschappijen kunnen misschien contracten van langere duur aanbieden. Goed voor het milieu is het zeker niet. Een zes jaar oude wagen is nu eenmaal vervuilender dan een nieuwe.”

Op de verduidelijking van de wetswijzigingen is het volgens Geert Vermeir van SD Worx niet lang meer wachten. “Dat is een kwestie van dagen. Dit is snel wetgevend werk, dat snel in orde moet gebracht worden.”