Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Meer kans op een bedrijfswagen bij een kmo


4 op 10 bedrijven stuurden de voorbij jaren hun bedrijfswagenpolitiek bij. Ze weerden sterk vervuilende wagens zoals SUV, terreinwagens en automatics uit hun fleet. Autobudgetten werden aangepast in functie van de CO2-uitstoot en de keuze van werknemers werd geheroriënteerd richting wagens met een lagere CO2-uitstoot. Dat leert onderzoek van SD Worx bij 341 bedrijven in België.


Belgische wagenpark = 94% diesels


Belgische bedrijven kiezen bijna standaard voor dieselwagens. Een doorsnee Belgisch wagenpark bestaat voor 94% uit diesels, 3,4% benzinewagens en 2,5% andere types, zoals LPG, hybride of elektrische wagens. Bijna 70% van de bedrijven beperkt de keuzemogelijkheden van zijn werknemers zelfs expliciet tot dieselmodellen. Terwijl diesels vroeger in hoofdzaak vanwege de lagere brandstofprijs en hun hogere restwaarde op de tweedehandsmarkt werden gekozen, speelt sinds kort ook hun lagere CO2-uitstoot een doorslaggevende rol. Sinds 1 april 2008 is de aftrekbaarheid van autokosten in de vennootschapsbelasting immers afhankelijk van de CO2-uitstoot.


Onder druk van deze maatregel uit 2008 stuurden bijna 4 op de 10 bedrijven de voorbije jaren hun bedrijfswagenpolitiek bij. Ze weerden sterk vervuilende wagens zoals SUV, terreinwagens en automatics uit hun fleet (37%). Autobudgetten werden aangepast in functie van de CO2-uitstoot (26%) en de keuze van werknemers werd geheroriënteerd richting wagens met een lagere CO2-uitstoot (32%).


De nieuwe CO2-maatregelen die ingaan op 1 januari 2010 versnellen dit proces. Nog eens 41% van de bedrijven zegt in de toekomst meer wagens met een lage CO2-uitstoot in zijn fleet op te nemen. Bijna 60% stuurt medewerkers actief aan om voor een milieuvriendelijker wagen te kiezen.


Kleine bedrijven geven sneller een wagen


In de survey werd ook onderzocht welke werknemers een bedrijfswagen krijgen. In de organisaties die bedrijfswagens hebben, krijgt gemiddeld 30% van de medewerkers een bedrijfswagen. Medewerkers van kleine organisaties maken relatief sneller kans op een wagen. In kmo’s (minder dan 100 werknemers) beschikt een derde tot de helft van de medewerkers over een bedrijfswagen. In grotere bedrijven daalt dat percentage. In organisaties met meer dan 1.500 werknemers is het bijvoorbeeld nog 18%.


Functieniveau is en blijft een van de belangrijkste criteria voor de toekenning van een bedrijfswagen, maar vooral bij kader en directie. Bij bedienden en arbeiders is vaak de functie-inhoud het doorslaggevende criterium (bijvoorbeeld commerciële functies). Anciënniteit speelt vooral een rol bij bedienden en arbeiders met een binnenfunctie.


Qua personeelscategorie vindt men de hoogste percentages terug bij:


- Directie en hoger kader (gemiddeld 93%)


- Commerciële buitenfuncties (bedienden 80%; lager kader 72% en middenkader 81%)


- Niet commerciële buitenfuncties (bedienden 61%; lager kader 63%)


Bekijk het volledige onderzoeksrapport.


Bron: SD Worx