Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

“Ik heb een passie voor mooie wagens”

Kenneth Roman

verkoopverantwoordelijke UK, Centraal-Europa en Azië bij elektronicabedrijf Unitron uit Poperinge

Kenneth Roman (30) schat dat hij jaarlijks 60.000 tot 70.000 kilometer rijdt met zijn bedrijfswagen. Het woon-werkverkeer vertegenwoordigt hiervan al een flink deel want hij woont in Eeklo: 120 kilometer van Poperinge. Roman staat bij het in satellietcommunicatie gespecialiseerde elektronicabedrijf Unitron in voor de verkoop in Centraal-Europa, Groot-Brittannië en Azië. Geregeld moet hij dus ook met zijn auto naar Engeland.

Kenneth Roman rijdt met een Mercedes 200 Avantgarde. “Ik heb de wagen overgenomen van mijn voorganger.” Hij ruilde negen maanden geleden glasfabrikant Glaverbel om voor Unitron.

Hij gelooft dat de maatregelen van de regering hem elk jaar 1.600 tot 1.700 euro zullen kosten. “De cataloguswaarde van de Mercedes is hoog en hij stoot redelijk wat CO2 uit. Als mijn auto binnen een jaar aan vervanging toe is, kies ik voor comfortabele auto’s met een beperkt verbruik en een lagere CO2-uitstoot. De wagen vormt een stuk van mijn beloning. Daarom wil ik in hetzelfde segment van de markt blijven. Voorlopig heb ik drie types in mijn hoofd: een BMW 320D, een Audi A4 of een Volvo S-60. Omdat ik regelmatig klanten uit Azië of Centraal-Europa ga ophalen aan de luchthaven, kan ik niet zonder representatieve wagen. Ons bedrijf draait goed en mijn auto straalt dat een beetje uit.”

“Ik juich de regeringsmaatregelen niet toe, maar ik ben wel bereid voor mijn bedrijfswagen te betalen. Ik heb ook een passie voor mooie wagens. Wie privé zo’n auto aankoopt, moet toch rekenen op 10.000 euro per jaar”, zegt Roman. “Het is leuk als je de auto die je zint, kunt krijgen. Daarom ben ik bereid die extra belasting te betalen.”

<< Terug naar het hoofdartikel