"Het zou voor mij bijzonder stom zijn een kleinere auto te nemen"

Annelies Van Heyste

Sales executive ‘local ads Vlaanderen’ voor vastgoedzoekmachine zimmo.be uit Wijgmaal

Annelies Van Heyste (25) haalde haar diploma fotografie aan het Brusselse Narafi. “Ik ontdekte al snel dat je als startend fotograaf niet veel verdient en zocht naar iets anders. Via enkele korte jobs die telkens iets meer commercieel gekleurd waren, ging mijn loon naar omhoog. Ik groeide snel door maar moet er keihard voor werken.” Ze werkt nu al drie jaar bij zimmo.be, de website die het Belgisch vastgoedaanbod van meer dan 3.000 websites verzamelt. “Als sales executive heb ik die mee uitgebouwd.”  

Annelies Van Heyste gebruikt haar bedrijfswagen bijzonder intensief. “Er zijn weken dat ik 3.000 kilometer rijd om klanten te spreken. Op jaarbasis maakt dat 60.000 tot 70.000 kilometer.”
Ze is niet te spreken over de maatregelen van de nieuwe regering: “In het verleden heb ik bepaalde loonvoorwaarden gesteld. Een firmawagen maakt deel uit van deze loonvoorwaarden. De beslissing van premier Di Rupo zorgt ervoor dat ik minder verdien op het einde van de maand. Ik betaal momenteel 135,29 euro per maand voor het gebruik van mijn bedrijfswagen. Ik heb het gevoel dat ik binnenkort maandelijks honderd euro extra zal moeten afdragen.”

Toch denkt Annelies Van Heyste er niet aan naar een kleinere wagen over te stappen. Ze rijdt nu met een VW Golf Break, maar dat contract loopt af. “Mijn volgende wordt een Audi A4 Break, vooral uit veiligheidsredenen. Ik heb de voorbije vier jaar twintig ongelukken gehad. Twee wagens waren volledig in de prak. Ik was slechts tweemaal in de fout. Het zou voor mij bijzonder stom zijn om een kleinere wagen te nemen.”

<< Terug naar het hoofdartikel