"Bij vele Vlamingen staat de loonfiche op de oprijlaan geparkeerd"

Koen Bogaert

marketingverantwoordelijke Europa, Chicago Metallic Continental uit Wijnegem

Koen Bogaert (43) veranderde een jaar geleden van baan en werkt nu als marketeer voor Chicago Metallic, fabrikant van ophangsystemen voor plafonds. Hij werkt op het Europese hoofdkwartier in Wijnegem.

Bogaert gebruikt zijn Audi A3 Sportback TDI intensief: “Mijn ecologische voetafdruk? Ik rijd jaarlijks 40.000 kilometer met de wagen. Voornamelijk vanwege het woon-werktraject, dagelijks rijd ik 158 kilometer heen en terug van Gent naar Wijnegem. We hebben verkoopkantoren in heel Europa, en ook de verplaatsingen in de driehoek Parijs, Amsterdam en Keulen maak ik met de auto.”

“Bij vele Vlamingen staat de loonfiche op de oprijlaan geparkeerd. Ze tonen hun status via hun bedrijfswagen. Ik heb weet van kandidaten die tijdens sollicitatiegesprekken meer interesse toonden voor de optielijst van de bedrijfswagen dan voor de jobinhoud. Voor mij moet een auto vooral veilig zijn en weinig verbruiken. Sommige van mijn vrienden vinden dat ik met een auto beneden mijn niveau rijd. Maar ik heb liever extra salaris dan een grotere wagen.”

Koen Bogaert heeft geen problemen met de maatregelen van de regering. “Ik vind het intellectueel oneerlijk om ze als diefstal te bestempelen. We gaan door een recessie. België geraakt niet door het dreigende economische drama zonder harde besparingen.” Hij heeft geluk: “Volgens de calculator zal ik 8,10 euro per maand minder betalen. Maar zelfs 100 euro meer was geen punt. Ook mijn volgende wagen zal niet kleiner zijn. Ik heb jaren met een Audi A2 rondgetoerd, maar die was een maatje te klein. Het gaat me vooral om veiligheid.” 

<< Terug naar het hoofdartikel