Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Zomeruur: een uur minder werken maar toch evenveel betaald?

Zondagnacht draaien we de klok om twee uur een uurtje vooruit. Wat wil dat zeggen voor het loon van bedienden en arbeiders in volcontinue systemen? Zij werken immers in effectieve gepresteerde tijd één uur minder dan dat de klok aangeeft.

Per maand

Voor wie per maand betaald wordt verandert er niets. Elke maand telt tussen de 20 en 23 werkdagen, afhankelijk van de positie van de weekends. Een uurtje meer of minder maakt dan niet uit voor je loonstrookje.

Per uur

Voor wie per uur betaald wordt liggen de zaken enigszins anders. In de CAO nummer 30 uit 1977, toen de uurwisseling weer werd ingevoerd, wordt een oplossing uitgewerkt voor dit probleem. “Werknemers die bij de overgang van winteruur naar zomeruur zeven uur effectief werken, worden acht uur betaald, ook al werken ze in feite maar zeven uur”, vertelt ons Kris De Schutter, advocaat arbeidsrecht. “Als keerzijde van de medaille worden zij ook ingeschakeld wanneer we van zomeruur naar winteruur gaan. Dat weekend moet negen uur moet gewerkt worden, en worden zij maar voor acht uur betaald.”

Wat dan met de werknemers die wel gewerkt hebben in de nacht van winter- op zomeruur, maar niet aan de arbeid gaan in de nacht van zomer- op winteruur? “Dan mogen zij dat extra betaalde uur van die ene maartnacht houden. Werknemers die niet in de overgang van winter- op zomeruur hebben gewerkt, en wel in de nacht van zomeruur op winteruur worden bovendien negen uur betaald.”

Het gaat vooral om arbeiders. “In de praktijk worden bijna geen bedienden per uur betaald”, aldus De Schutter.

Samenvattend

 

Aantal uur betaald

Winteruur naar zomeruur
(7 gepresteerde uren)

Zomeruur naar winteruur
(9 gepresteerde uren)

Dezelfde werknemer

8

8

Een andere werknemer

8

9