Wie verdient het meest: de CEO van Colruyt of Delhaize?

Twee zwaargewichten van de Belgische retailmarkt zijn genoteerd op de Bel20 beursindex: Delhaize en Colruyt.

De CEO's van beide bedrijven hebben nu ook bekend gemaakt hoeveel zij vorig jaar verdiend hebben. Voor het eerst kunnen we van Jef Colruyt (foto), CEO van Colruyt, met zekerheid weten hoeveel hij in totaal verdient. Tot vorig jaar kenden we immers alleen zijn loon als gedelegeerd bestuurder van de retailer, niet zijn loon als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Jef Colruyt: 2,55 miljoen euro

Jef Colruyt verdiende vorig jaar in totaal 2,55 miljoen euro. Daarmee staat hij op de zesde plaats van best verdienende toplui uit de Bel20, volgens de krant De Tijd. 1,14 miljoen euro verdiende hij als CEO, 1,4 miljoen euro kreeg hij als voorzitter van de Raad van Bestuur van Colruyt. Tegelijk is hij met ruime voorsprong de best betaalde voorzitter van een Raad van Bestuur van een beursgenoteerd Belgisch bedrijf.

Pierre-Olivier Beckers: 3 miljoen euro

Pierre-Olivier Beckers, de CEO van Delhaize, verdiende vorig jaar 3,01 miljoen euro. 2,93 miljoen daarvan verdiende hij in zijn functie als CEO, 80.000 euro verdiende hij als lid van de Raad van Bestuur.

Beckers is daarmee de derde best betaalde topman van de Bel20, én de best betaalde Belg. Alleen de Fransman Roch Doliveux van UCB (3,85 miljoen euro) en de Braziliaan Carlos Brito van AB Inbev (3,92 miljoen euro) moet hij laten voorgaan.