Waar geeft journalist Lieven Van Gils zijn geld aan uit?

Journalist Lieven Van Gils is al sinds 1987 een vaste waarde op de VRT. Amper een jaar nadat hij afstudeerde als Germanist ging hij aan de slag op de openbare omroep: eerst als radiopresentator, daarna als sportjournalist en nu als presentator van 'Vive le Velo', een programma over de Tour de France. Waar geeft hij zijn geld aan uit?

2 keer per jaar op vakantie

 "Mijn geld spendeer ik voornamelijk aan boeken, cd’s en sportmateriaal, aan de goede dingen des levens zeg maar. Ook vakantie vormt een vast onderdeel van het gezinsbudget. In de winter gaan we op skivakantie, in de zomer huren we met vrienden een huisje in Toscane of een andere zuiderse bestemming. In het verleden hebben we ook grotere reizen met de rugzak gemaakt, maar we wachten tot de kindjes wat groter zijn om daar terug mee te beginnen. Aan een auto of kleding geef ik niet bijzonder veel geld uit. Ik ga twee keer per jaar shoppen.”

Geen beleggingen

“Beleggingen? Daar ben ik niet mee bezig, ik weet er te weinig over. Net voor de Fortis-crisis kreeg ik een telefoontje van mijn bank, met de vraag om wat centen te investeren. Gelukkig ben ik daar toen niet in getrapt. Voor de bankencrisis leek het bijna naïef als je géén geld belegde. Ik voelde me de dommerik op dat vlak. Maar achteraf beschouwd waren wij de verstandigen (lacht). Mijn bank heeft toen wel wat geld in fondsen gestoken, maar met een minimaal risico. Aan pensioensparen doe ik wel, aan beleggingen waag ik me niet. Trouwens, om geld te beleggen moet je geld hebben. Ik doe mijn geld liever op aan leuke dingen.”

Foto: VRT, Lies Willaert