Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Waar geeft Stany Crets graag geld aan uit?

Het komische duo Debby & Nancy keert na een tijdje bij de VRT terug naar VTM. Hoewel Stany Crets razend populair werd in de gedaante van showpresentatrice Nancy, vindt hij zichzelf een echte man. Of toch alleszins wanneer het op winkelen aankomt. Waar geeft hij zijn geld aan uit?

Moeders mooiste

“Ik ben niet geworden wat mijn omgeving van me verwachtte. Mijn ouders – vooral mijn moeder - zagen mij eerder een deftig beroep uitoefenen. Ik heb een opleiding assistent psychologie gevolgd en dus gingen mijn vrienden en familie er – niet onterecht - van uit dat ik daarin zou verder gaan. Maar ik besloot toneelschool te volgen waardoor mijn carrière een andere wending nam. Uiteindelijk is mijn omgeving wel bijgedraaid en is mijn moeder ondanks alles toch trots op me.”

De man-vrouw verhouding

“Mijn inkomsten zijn elke maand anders. Alles hangt af van de opdrachten die maand. De ene maand verdien ik meer dan genoeg, de andere maand komt er helemaal niets binnen. Dat is het risico van het vak. Maar ik zou mijn huidige job voor geen geld ter wereld willen inruilen. Ik neem het risico er graag bij.”
 
“Mijn twee favoriete projecten waren ‘Debby & Nancy’ en ‘Oud België’. In de éne speelde ik een vrouw, in de andere een man. ‘Oud België’ heeft me geen windeieren gelegd, maar ‘Debby & Nancy’ heeft me wat het inkomen betreft meer opgeleverd. Toch vond ik de verschillende ervaringen even verrijkend. Voor beide opdrachten had ik heel wat verantwoordelijkheid. Zowel het script schrijven, als de productie en het acteren heb ik grotendeels op mij genomen. Dat is precies wat ik er zo fantastisch aan vond.”

“Aan Oud Belgie heb ik vier jaar gewerkt. Van de eerste letter die op papier stond tot de uiteindelijke uitzending. Natuurlijk heb ik intussen ook andere dingen verwezenlijkt, maar mijn bloed, zweet en tranen gingen voornamelijk naar ‘Oud België’ op dat moment.”

Investeren boven verzamelen

“Het gros van mijn inkomen geef ik uit aan mijn drie kinderen. Zij zijn mijn grootste investeringsproject. Daarnaast ben ik niet zo’n big spender. Ik probeer mijn geld verstandig te besteden en dat lukt voortreffelijk. In samenspraak met een adviseur heb ik aandelen bij onder andere Apple. Verder zijn immobilia mijn voornaamste bezit. Dertien jaar geleden kocht ik voor € 125.000 mijn eerste huis. Ja, ik heb intussen meer dan één huis, maar dat maakt van mij zeker geen verzamelaar. Er is eigenlijk niets wat ik verzamel. En aan kledij bijvoorbeeld wil ik ook geen geld uitgeven. Ik draag mijn broeken tot ze van mijn gat vallen.”

Macintoshfetisj

“Mijn laatste aankoop was de nieuwste Macbook pro 17” van Apple. Die kocht ik vorige week voor € 2500. Momenteel staat de nieuwe Ipad bovenaan mijn verlanglijstje. Die komt op 25 maart in de winkel te liggen. Ik heb er bewust voor gekozen niet de eerste versie aan te kopen omdat Apple ervoor bekend staat heel snel een verbeterde versie van de producten te lanceren. Ja, als ik iets moet opnoemen waarvoor ik een zwak heb, dan zijn het de gadgets van Apple. Maar als aandeelhouder hoort dat zo (lacht).”

Tekst: Annabell Van den Berghe - Foto: Wouter van Vooren via Imagedesk