Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Vijftigplussers zijn onbetaalbaar

Ton Wilthagen en Sonja Bekker, wetenschappers verbonden aan de Universiteit van Tilburg, zeggen dat werknemers rond hun vijftigste het productiefst zijn. Bij de vorige generaties lag de piek rond 40 jaar, maar de leeftijdsgrens waarop mensen nog makkelijk dingen aanleren is nu opgeschoven tot rond de 50 jaar.

Scholing

Scholen van oudere werknemers heeft dus wel degelijk zin, is hun conclusie. Wilthagen adviseert het vergrijzende Europa hoe de arbeidsmarkten gezond te houden, zodat het kan concurreren met landen als China, India en de VS. Scholing van werkenden en werklozen is volgens de wetenschapper cruciaal in de snel veranderende wereldeconomie. Hij pleit voor een publiek scholingssysteem zoals in Denemarken. "Denen zijn niet afhankelijk van werkgevers die in hen willen investeren of van de beschikbaarheid van scholingsfondsen binnen hun sector."

Flexibele werknemers

Vijftigplussers hebben doorgaans geen kinderen meer in huis. Hun huis-, tuin- en keukenproblemen zijn al achter de rug. Ze zijn minder gebonden aan de vaste kantooruren en moeten zich 's avonds niet naar de kinderopvang reppen. Daardoor zijn ze flexibel inzetbaar, wat bij jongere werknemers vaak minder het geval is.

Vijftigplussers zijn onbetaalbaar

Door hun ervaring werken vijftigplussers vaak efficiënter dan hun jongere collega's. Die ervaring kunnen ze ook doorgeven aan jongere collega's. Bovendien kunnen ze problemen in een context plaatsen, relativeren en met hun achtergrond naar oplossingen zoeken. Dat relativeringsvermogen heeft ook voordelen voor de sfeer binnen het bedrijf. Jonge krachten zijn minder vlug geneigd om op te stappen als ze af en toe eens praten met een oudere werknemer, die meer heeft meegemaakt. Vijftigplussers zijn misschien duur, maar zijn op lange termijn een goede investering.