Verpleegkundige op de dienst intensieve zorgen: 2.907 euro bruto

Naam: Yannick Hansenne
Leeftijd: 33 jaar
Burgerlijke staat: getrouwd, kind van twee jaar
Diploma: bachelor verpleegkundige en certificaat ‘SISU’ (Soins intensifs et soins d’urgence)
Bruto maandloon: 2.907,25 euro, aangevuld met premies (+20% voor werk tussen 19u en 20u, +26% tussen 20u en 7u en +56% voor zondagswerk)
Extralegale voordelen: twee jaar extra anciënniteit dankzij het SISU-certificaat, eindejaarspremie van 499 euro, bijkomende premie van 320 euro, maaltijdcheques ter waarde van 5,50 euro en verplaatsingskosten
Sparen: 70 euro per maand pensioensparen en een variabel bedrag per maand op een spaarrekening
Investering: een kleine portefeuille aandelen

Yannick Hansenne is een verpleegkundige op de dienst intensieve zorgen in het Saint-Joseph-ziekenhuis in Luik. Als 33-jarige jonge vader verdient hij 2.907 euro bruto per maand en ontvangt hij meer dan 1.000 euro jaarlijkse premies. Waar geeft hij zijn geld zoal aan uit?

Maandelijkse kosten: 230 euro

“Mijn schoonvader stelt ons een huis ter beschikking, zodat ik geen huur moet betalen. Als tegenprestatie financier ik een deel van de renovatiekosten van het huis. Mijn geld gaat dus voornamelijk naar maandelijkse kosten zoals water, elektriciteit, internet … Alles samen komt dat op zo’n 230 euro per maand. Aangezien we ons gezin willen uitbreiden, sparen mijn vrouw en ik om een groter huis te kunnen kopen.”

Fototoestel: 2.150 euro

“Ik heb een passie voor fotografie. Een tijd geleden is mijn digitaal fototoestel gestolen en dus heb ik een nieuw – en duurder – model gekocht. De prijs? 2.000 euro voor het toestel zelf en 150 euro voor een lens. Ik doe ook aan muurklimmen, wat me meer dan 1.200 euro per jaar kost voor mijn abonnement, schoenen, en vergunning en verplaatsingen.”

Auto cash betaald

“Ik heb mijn auto cash betaald. De verzekering en onderhoud buiten beschouwing gelaten kost die me maar zo’n 60 euro per maand: de prijs van een volle tank. Aangezien ik momenteel weinig kosten heb, probeer ik elke maand zo veel mogelijk te sparen. Mijn vrouw en ik hebben een reis naar Guadeloupe gepland. Ik ben nog niet begonnen met tellen, maar ik weet dat ik genoeg geld zal hebben.”