Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Verdient Tim Cook, de opvolger van Steve Jobs, ook maar 1 dollar?

Op 5 oktober 2011 overleed Steve Jobs, de CEO van Apple. Een tijdje daarvoor had hij zijn functie wegens gezondheidsproblemen al doorgegeven aan Apple topman Tim Cook. Steve Jobs verdiende 1 dollar per jaar. En Tim Cook?

One buck a year

Toegegeven, de 1 dollar per jaar die Steve Jobs als CEO bij Apple verdiende, was eigenlijk ook maar symbolisch. Met 5,5 miljoen Apple aandelen kon Jobs zich wel iedere dag een dessertje na het eten veroorloven.

59 miljoen dollar voor 2010

Geen one-buck-salary voor Tim Cook in 2010. Volgens Forbes rijfde Cook in dat jaar een slordige 59 miljoen dollar binnen. Zijn basissalaris bedroeg 800.000 dollar, maar Apple had nog een klein extraatje achter de hand onder de vorm van een bonus en aandelen: alles samen dus 59 miljoen dollar. De bonus van 5 miljoen dollar die Cook in 2010 kreeg, was een erkenning voor zijn ‘uitzonderlijke prestaties’ toen hij in 2009 in afwezigheid van Steve Jobs het reilen en zeilen van Apple voor zijn rekening nam.

Plus 1 miljoen aandelen

In de zomer van 2011 ontving Tim Cook, enkele dagen nadat hij de fakkel van Steve Jobs overnam, ook 1 miljoen aandelen van Apple. Met een waarde van ongeveer 385 miljoen dollar. De man moet wel nog even wachten op die aardige attentie van Apple, aangezien een deel pas in 2016 wordt gegeven en het overige in 2021.