Variabele verloning

Steeds meer mensen krijgen voor hun arbeidsprestatie gedeeltelijk een variabel loon of een bonus. Een zogenaamde 'bonus' is een vlag die vele ladingen dekt, maar in het algemeen kan je stellen dat een bonus 'elke vorm van verloning is die bovenop het contractueel vaststaand salaris wordt betaald en die variabel kan zijn'.

In België wordt veel meer van ' tantièmes' (% van de winst, voor of na belasting) en ' commissies' (% van de verkoop) gesproken dan van bonussen.

Er bestaan heel wat verschillende 'bonus'-vormen :

- Profit sharing: slechts 5% van de bedrijven hanteert 'profit sharing' of deling van de winst. Meestal varieert dergelijke bonus van 2 % tot 10% van het basissalaris. Alle medewerkers krijgen ongeveer hetzelfde bedrag.
- Prestatiebonus: Dit soort bonus is elke vorm van bonus waarbij het bedrag volledig is verbonden aan de persoonlijke prestatie.
- Managementbonus: Deze minder bekende bonus is gekoppeld aan het bereiken van een aantal strategische objectieven door het hoger management.
- Teambonus: Deze bonus beloont de prestaties van een groep over een bepaalde periode. Zo'n team kan variëren van een groep die hetzelfde werk doet tot een hele afdeling.

I.s.m. SD Worx