Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson rijft miljoenen binnen

Jeremy Clarkson jut al eens graag de meute op. Inwoners van Wales, stakers, de Indiase ambassadeur, homo’s … Niemand is veilig. Zijn vuilbekkerij zorgt blijkbaar niet voor minder inkomen, want vorig jaar rijfde de presentator ongeveer 3,8 miljoen euro binnen.

Jeremy Clarkson jut al eens graag de meute op. Inwoners van Wales, stakers, de Indiase ambassadeur, homo’s … Niemand is veilig. Het zorgt ervoor dat een hoop publieke figuren pakken kritiek hebben op de norse Brit, maar ook zijn ex-vrouw liet al van zich horen. Zij noemt hem een ‘bullebak’ en ‘hypocriet’. Zijn vuilbekkerij zorgt blijkbaar niet voor minder inkomen, want vorig jaar rijfde de presentator ongeveer 3,8 miljoen euro binnen.

Top Gear

Top Gear is een echt kijkcijferkanon op de BBC. Om te voorkomen dat Jeremy Clarkson het schip zou verlaten krijgt hij een salaris van niet minder dan 1,2 miljoen euro. Omdat zoiets gevoelig ligt bij het publiek – de BBC is immers de publieke omroep – werd het bedrijf Bedder 6 opgericht. Die organisatie is voor de helft in handen van BBC Worldwide, de andere helft is in handen van Clarkson zelf en Andy Wilman, de executive producer van Top Gear.

In totaal ging 2,16 miljoen euro van de inkomsten van Bedder 6 rechtstreeks naar Jeremy Clarkson. Die winst komt uit merchandising, uitzendrechten, dvd’s en live shows. Daarbij komt een gage van de BBC van 423.000 euro, wat samen het mooie bedrag van 2,6 miljoen euro oplevert.

Clarksons autoprogramma Top Gear blijft wereldwijd enorm populair. In Australië, Rusland, de VS, Zuid-Korea en China zijn er lokale versies van het programma gemaakt.