Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Slechts 1 op 4 managers mag dit jaar opslag geven

Mag je dit jaar loonsverhoging geven? Wat doe je als je je werknemers toch wil belonen? Die vragen legden we voor aan 2.015 werknemers en managers. Dit zijn de resultaten.

> Slechts 1 op 4 managers mag dit jaar loonsverhoging geven. In ondernemingen die de crisis zwaar voelen, is dit amper 1 op 5. In bedrijven die de crisis minder voelen, mag 3 op 10 managers opslag geven.

> Voor werknemers die wel opslag verdienen maar die ze door de crisis niet krijgen, zoekt de helft (51%) van de manager een andere oplossing. Dergelijke alternatieve beloningen kunnen onder meer bestaan uit een bijkomende opleiding of een belofte om in de toekomst loonsverhoging.

> 7 op 10 leidinggevenden geven aan dat het vorige evaluatiegesprek uitmondde in concrete afspraken. En de afspraken uit dat vorige gesprek werden in drie vierde van de gevallen ook effectief nageleefd door beide partijen.

Tussen donderdag 1 oktober tot en met 6 oktober ondervroeg de redactie de surfers op de Vacaturesite. 2105 surfers vulden de enquête in, waaronder 603 verantwoordelijken die hun medewerkers regelmatig evalueren. De helft van de respondenten is tussen 25 en 34 jaar.