Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Salaris man/vrouw: vier tips om de loonkloof te dichten

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen. In plaats van te wachten tot de 'loonkloof' vanzelf verdwijnt, kan je ook zelf het heft in handen nemen.

Het loon van werkende vrouwen ligt in België een stuk lager dan dat van hun mannelijke collega's. Het verschil neemt weliswaar af, maar volgens simulaties zal het loon van vrouwen in 2008 nog steeds 21 procent lager liggen dan dat van mannen. Vrouwen moeten met andere woorden 77 dagen langer werken dan mannen om hetzelfde loon binnen te halen. Op weekbasis betekent dat één dag per week extra werken.

Eén van de redenen voor dit loonverschil is dat vrouwen er blijkbaar niet in slagen hun loon even succesvol te onderhandelen als mannen. Om dat te vermijden, geven we 4 tips om die loonbespreking wél succesvol af te ronden.

Het eerste dat je moet weten over een loonsopslag is dat niemand het je in de schoot zal werpen. Als je iets heel erg graag wilt, dan kom je er niet door te wachten of het vriendelijk te vragen, je moet het nemen. Jij bent aan zet, het is jouw job en jouw loonsverhoging.

1. Vermeld nooit een bedrag

Bij een sollicitatie of loononderhandeling zal een werkgever je vaak vragen hoeveel je wil verdienen. Dat bedrag geeft hem een heleboel informatie. Waar je je bevindt in vergelijking met andere kandidaten bijvoorbeeld, maar vooral: hoe weinig hij je kunnen betalen. Voor jou heeft het vernoemen van zo'n bedrag echter geen meerwaarde. Wees dus nooit de eerste om een bedrag te noemen en als er toch aangedrongen wordt, zeg dan met de glimlach dat over je salaris te onderhandelen valt op basis van de functievereisten.

2. Zorg voor een 'plan B'

Wanneer je solliciteert, is het nooit goed om te vertrouwen op één job. Spreid je risico's. Blijf solliciteren tot je contract getekend is en zorg dat je steeds een cv klaar hebt wanneer je al werk hebt. Informeer je ook over andere jobs en het loon dat erbij hoort. Dat plaatst je in een betere onderhandelingspositie.

3. Weet meer dan je tegenstander

Tijdens een loononderhandeling, weet je best meer dan je tegenstander over je salaris, je marktwaarde, hoeveel je werkgever je kan betalen en waarom ze je meer moeten betalen. Een loononderhandeling is immers geen gesprek tussen gelijken, integendeel. Het is een wedstrijd en jij moet ze winnen.

4. Want je bent het waard

Als je om opslag gaat vragen, moet je sterk voor de dag komen. Zoals een advocaat zijn pleidooi voorbereidt, moet jij pleiten voor meer loon. Bereid je dus goed voor, want niemand zal je loon verhogen voor je mooie ogen. Vertel hoe je gegroeid bent in je job, welke verantwoordelijkheden je erbij hebt genomen,... Zet alles op papier en staaf je betoog met argumenten zodat je werkgever wel heel hard zal moeten zoeken naar redenen om je die loonsverhoging niet te geven.

 

Lees ook:

- Loonopslag krijg je zo
- 5 tips om opslag te vragen (in moeilijke tijden)