Product planner bij Honda: 1.500 euro netto

Naam: Sofie Mollekens

Leeftijd: 28

Diploma: Master in de Bedrijfskunde aan de VUB

Burgerlijke staat: Gehuwd

Woonplaats: Opwijk

Functie: Product planner/account manager bij Honda Access Europe

Netto maandloon: 1.500 euro netto

Extralegale voordelen: Bedrijfswagen, gsm, laptop

Sparen: Pensioensparen

Beleggen? “Neen. Ik investeer alles in mijn webwinkel.”

“Sinds een jaar of twee ben ik aan de slag bij Honda Access Europe, een onderdeel van de Honda groep. Wij focussen ons op accessoires in de breedste zin van het woord: van tapijtjes tot bagagedragers en navigatiesystemen. Als product planner en account manager onderzoek ik de vraag naar dergelijke accessoires. Ik laat me onder meer inspireren door gespecialiseerde magazines en beurzen. Met die informatie gaan onze ontwikkelaars en designers aan de slag. Zij bezorgen hun concepten en plannen aan het Japanse hoofdkwartier, dat ze verder ontwikkelt.”

Van afval tot juweel

“Sinds augustus 2010 heb ik een eigen webshop, Trashilicious. Ik verkoop onder meer tassen, portefeuilles en juwelen die gemaakt zijn van afval. Tijdens onze huwelijksreis in Ghana viel het me op hoe creatief mensen daar met afval omgaan. Toen is het idee beginnen rijpen om een eigen webwinkel te beginnen. Ondertussen heb ik ruim 300 artikelen in stock. Alles wat ik spaar gaat naar mijn webwinkel. Ik schat dat ik al om en bij de 10.000 euro geïnvesteerd heb.”

“Echt grote kosten heb ik niet. Het huis waar ik woon, is eigendom van mijn echtgenoot. De meeste investeringen neemt hij voor zijn rekening. Vorig jaar werd de badkamer deels gerenoveerd, kostprijs: 3.000 euro. Voor nieuwe binnendeuren hebben we 1.500 euro neergeteld. Onze huwelijksreis naar Ghana was relatief goedkoop. Vooraf hebben we 1.500 euro betaald voor de vluchten en de begeleiding. Maar eenmaal ter plaatse kan je comfortabel eten en overnachten voor amper 10 euro per dag.”

Sneeuwsokken: 80 euro

“Onze beste aankoop van de laatste jaren zijn… sneeuwsokken! Veel mensen kennen het niet, maar sneeuwsokken zijn een uitstekend en goedkoop alternatief voor sneeuwkettingen en sneeuwbanden. Het leuke is dat ze makkelijk te installeren zijn. Sneeuwsokken kosten zowat 80 euro maar zijn hun geld dubbel en dik waard. De voorbije weken hebben we er veel plezier aan beleefd!"

Foto: Michel Wiegandt