Overleden Google-werknemers worden 10 jaar doorbetaald

Werken voor Google is een voordelige bezigheid. Niet alleen wordt je er goed betaald, ook de voordelen zijn niet te versmaden. Zo kan je op de campus in Silicon Valley gratis je haar laten knippen, er zijn verschillende bedrijfsrestaurants, sportterreinen en zelfs dokters om je kwaaltjes te onderzoeken.

Salaris

Maar daar houdt het niet op, zo blijkt nu. Laszlo Bock, de Chief People Officer van de multinational, laat weten dat het bedrijf zelfs na de dood van een werknemer voor hem (of haar) blijft zorgen. Tot tien jaar na het overlijden van een personeelslid krijgt zijn of haar partner elk jaar een cheque ter waarde van de helft van het salaris van de overledene, en elk kind krijgt maandelijks 1.000 dollar gestort tot hun 19de of zelfs 23ste levensjaar (voor voltijdse studenten). Zo goed als alle 34.000 Amerikaanse werknemers kunnen aanspraak maken op deze voordelen.

Google staat bekend om zijn 'familievriendelijke' maatregelen. Zo kunnen kersverse vaders maar liefst zes weken betaald verlof nemen, een zeldzaam voordeel in de VS. Jonge mama's kunnen zelfs achttien weken betaald afwezig blijven.

"Do the right thing"

Laszlo Bock vertelde aan het zakenmagazine Forbes hoe de voordelen tot stand komen. "Voor elk profiel - bijvoorbeeld een werknemer die voor een zieke ouder moet zorgen, of kinderen moet onderhouden - proberen we steeds om een pakket met voordelen samen te stellen om al die noden tegemoet te komen." Hij had het ook nog over de morele plicht van Google om voor zijn werknemers te zorgen: "We stellen deze voordelen niet in omdat ze belangrijk zijn voor onze business, maar gewoon omdat het rechtvaardig is."