Nieuw: prikklok met vingerscan

Wordt er wel eens geknoeid met de prikklok in jouw bedrijf? Dan is dit misschien wel de ideale oplossing. Om fraude te voorkomen, bracht het Nederlandse Plan8 een prikklok op de markt die werkt op basis van een vingerscan.

Binnen de 2 seconden is een medewerker geïdentificeerd. Een rode of groene lamp laat weten of de scan gelukt is.

Betere controle

Bedrijven die er nu al mee werken, zoals de luchthavens in Los Angeles en Schiphol, reageren alvast heel tevreden. Dankzij de nieuwe prikklok krijgen ze een veel realistischer beeld van de aanwezigheid van hun personeel. Salarissen kunnen bijgevolg veel accurater worden berekend. Al betekent dit niet dat werknemers moeten vrezen dat hun werkgever nu strenger zal optreden. Ook wat de privacy betreft, hoeven ze zich geen zorgen te maken. De vingerscan wordt omgezet in een onherkenbare code.

Duur?

Bedrijven die denken dat de vernieuwing torenhoge kosten met zich mee zal brengen, hebben het mis. Als gebruiker hoef je de software niet te kopen, want er wordt gewerkt met het SAAS-model (Software as a Service). Bedrijven sluiten een contract af voor een vast bedrag per maand. De SAAS-provider zorgt dan voor installatie, onderhoud en beheer. De klant hoeft zich er verder niet mee bezig te houden. (JS)