Miss België overwinning: goed voor portemonnee en carrière?

Zondag won Justine De Jonckheere de Miss België verkiezing. Wat betekent het kroontje voor de portefeuille en de carrière van de winnares?

Wat wint Miss België?

- Wagen ter waarde van 20.000 euro
- sponsorgeschenken bij overwinning
- maandelijke 1.000 euro netto
- 4.000 euro per maand aan sponsorgeschenken: schoenen, kledij, tankkaart, onbeperkt gsm-gebruik, kapper, pedicure, make-up
- 1 jaar gratis intrek in het Miss België huis
- personal coach
- dictielessen
- taallessen
- defilélessen

Hoe verliep de carrière van enkele missen van voorgaande edities?

Tatiana Silva: winnares 2005

Na haar overwinning ging Tatiana Silva een tijdje aan de slag op het ministerie van Buitenlandse Ontwikkeling en vatte daarna haar studie Politieke en Sociale wetenschappen aan. Momenteel heeft ze een eigen kledingwinkel in Duffel. Ze presenteert ook het weerbericht op RTBF.

Virginie Claes: winnares 2006

Net voor haar overwinning studeerde Virginie Claes af als handelsingenieur. Momenteel werkt ze als assistente marketing en communicatie aan de opleiding verkeerskunde van de universiteit van Hasselt. Ze is ook presentatrice en reporter voor de Waalse zender RTL-TVI. Daarnaast is ze pr-verantwoordelijke voor het bedrijf FlandriaRent.

Annelien Coorevits: winnares 2007

Voor de Miss België verkiezing stak ze haar opleiding communicatiewetenschappen een tijdje in de koelkast. In 2008 nam ze de draad weer op. Naast student zijn doet Annelien nog steeds modellenwerk. In 2009 gooide ze zich ook in de politiek en trok samen met Open VLD in West-Vlaanderen naar de kiezer.

Alizée Poulicek: winnares 2008

Alizée Poulicek studeerde Romaanse talen aan de universiteit van Luik maar zette haar studies een tijdje ‘on hold’ voor de missverkiezing. Ze verdient haar brood met modellenwerk en presenteert samen met Gilles de Bilde een programma op RSCA TV dat te zien is op Belgacom TV. Ze wil het graag waarmaken in de audiovisuele kunsten.

Zeynep Sever: winnares 2009

Voor ze aan de Miss België verkiezing deelnam stdueerde Zeynep Sever secretariaat en toerisme. Haar ambitie is om actrice te worden. Ze zou daarvoor graag een acteeropleiding volgen in Engeland. Na haar huwelijk met voetbalspeler Volkan Demirel trok het koppel naar Turkije.

Foto: missbelgie.be