Michelin laat te dikke werknemers betalen

In hun vermaarde gidsen prijzen ze met graagte de beste restaurants ter wereld aan, maar hun eigen werknemers  zien ze bij Michelin het liefst slank. In navolging van heel wat andere bedrijven bindt de Noord-Amerikaanse tak van het Franse concern namelijk de strijd aan met overtollige kilo’s op de werkvloer.

In plaats van daarbij te opteren voor vrijwillige gezondheidsprogramma’s kiest Michelin voor de harde aanpak: medewerkers die niet aan bepaalde criteria voldoen voelen dat in hun portemonnee.

Tot voor kort kregen werknemers bij het autobandenbedrijf automatisch een voordeel van 600 dollar dat ze konden aftrekken van hun eigen bijdrage aan de zorgverzekering.  Met vrijwillige actieplannen voor gezondheidsverbetering konden ze daar bovenop nog een extraatje verdienen.

Omdat dat geld wat hen betreft te gemakkelijk verdiend was, maakt Michelin nu schoon schip met die regeling,. Voortaan moeten de werknemers aan bepaalde vereisten voldoen om nog van het voordeel te kunnen genieten.

“Geen discriminatie”

Bij mannen mag de buikomtrek bijvoorbeeld niet groter zijn dan 101,6 centimeter. Bij vrouwen is dat maximum 88,9 centimeter. Ook voor glucosegehalte van het bloed en de bloeddruk zijn er bepaalde criteria. Werknemers die aan drie of meer eisen voldoen, kunnen tot 1.000 dollar van hun eigen bijdrage aftrekken, de anderen moeten zich inschrijven voor een gezondheidsprogramma.

Volgens Michelin gaat het niet om discriminatie, aangezien niemand verplicht is om te voldoen aan de criteria. “Het oude systeem leverde geen resultaten van betekenis op”, zegt HR-verantwoordelijke Wayne Culbertson aan the Wall Street Journal. “Iedereen kreeg zomaar 600 dollar cadeau zonder er iets voor te moeten doen. Onze werknemers konden wel beweren dat ze meer met de hond zouden wandelen, maar ze moesten dit nooit bewijzen.”