Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Met de fiets naar het werk: wat brengt het op?

Het mooie lenteweer nodigt uit om met de fiets naar het werk te rijden. Je kan er zelfs een aardige cent mee verdienen. Hoe zit de regeling precies in elkaar?

1.  Scenario 1: Je rijdt met je eigen fiets

Sinds januari 2009 kan je werkgever je voor de rit van huis naar het werk een belastingvrije vergoeding geven van 0,20 euro per kilometer. “Tot 1 januari 2010 aanvaardde de sociale zekerheid slechts een vrijstelling tot 0,15 euro. Maar sinds het begin van dit jaar zijn er op de 20 eurocent belastingen noch sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd”, zegt Sofie Bontinck, advocaat bij Laga. “Deze premies waren tot hiertoe eerder uitzonderlijk. Maar nu voelen we meer belangstelling. Vele vennootschappen werken vervoerplannen uit, waarbij de fiets en de trein een volwaardige rol spelen, vooral in Brussel en Antwerpen waar de fileproblemen het grootst zijn.”

Voorbeeld

Stel: je moet 15 km rijden naar je werk. Aan 0,20 euro brengt die rit je 3 euro op. Heen en terug is dat 6 euro per dag. Met een werkweek van 5 dagen, geeft dat ruim 120 euro per maand, waarop jij noch je werkgever belast worden. Let op: je werkgever is niet verplicht zo’n vergoeding te betalen, tenzij een dergelijke afspraak in een cao of een individueel arbeidscontract zou staan. Officieel moet een werknemer die getrapte kilometers kunnen bewijzen, maar voorlopig stelt de fiscus zich tevreden met een verklaring van de werknemer.

2. Scenario 2: Je werkgever geeft je een fiets

De bedrijven in België worden sinds januari 2009 fiscaal aangemoedigd om hun medewerkers een bedrijfsfiets ter beschikking te stellen. “Het gratis ter beschikking stellen van een fiets wordt niet meer belast als een voordeel in natura, noch voor de woon-werkverplaatsingen, noch voor het privégebruik”, zegt Ben Amez, belastingconsulent bij Deloitte Belastingconsulenten. “Zo kunnen bedrijven, naast de bedrijfswagen, een alternatief aanbieden. Bovenop de bedrijfsfiets kan het bedrijf ook dezelfde kilometervergoeding geven, dus tot 20 eurocent per kilometer. Deze bijkomende belastingvrije vergoeding kan dan beschouwd worden als een compensatie voor extra kosten van kledij. Op die manier beloont de overheid werknemers die hun fiets gebruiken.”

Daarnaast kunnen de vennootschappen de investeringen voor de fietsen en hun onderhoud, maar ook een fietsenstalling en verkleed- en doucheruimtes voor 120% fiscaal in aftrek brengen. Deze voordelen kunnen gecombineerd worden met de trein of een bedrijfswagen. Sofie Bontinck: “Een bedrijf kan een werknemer die met de fiets naar het station rijdt, zowel een kilometervergoeding geven als een tegemoetkoming voor zijn treinabonnement. Er zijn tal van combinaties mogelijk waarbij de auto minder gebruikt wordt.”

Leasemaatschappijen zien intussen ook brood in de bedrijfsfiets. ING bijvoorbeeld ging recent een samenwerking aan met fietswinkel Fiets! Het principe is volledig hetzelfde als bij de bedrijfswagen. Werknemers kunnen voor een bepaald budget een fiets kiezen, de werkgever betaalt de maandelijkse bijdrage.