Loonopslag krijg je zo

Een hoger salaris willen we allemaal wel, maar hoe krijg je het?

Je kunt een salarisgesprek het best omschrijven als 'creatief bedelen.' Jij wil meer loon van je baas, maar hij hoeft het je niet te geven. Wees daarom zo creatief mogelijk en lees onze tips.

Geef een goede reden

"Ik moet vaak 's avonds en in het weekend overwerken en mijn collega's verdienen veel meer. Maar ik zie geen verschil tussen ons werk."
Je baas kan dit argument gemakkelijk van tafel vegen, door te ontkennen dat jij moet overwerken. Zeg het anders: "Het werk is heel anders dan mij vantevoren is uitgelegd en ik werk altijd over." Je kunt dit argument nog krachtiger maken door te zeggen dat dit niet alleen voor jou geldt, maar ook voor alle collega's.

Wees concreet en assertief

Voorkom dat het gesprek vaag blijft en zorg ervoor dat het gaat over concrete zaken, zoals:
- Je brutoloon
- Vakantiedagen

Je zou het gesprek op de volgende manier richting kunnen geven:

"Eerst heeft u voorgesteld mijn brutosalaris met tien procent te verlagen. Ik ben daarmee akkoord gegaan op voorwaarde dat ik een auto van de zaak krijg en een telefoonvergoeding. Welke auto heeft u in gedachten? Op welk maandelijks bedrag kan ik rekenen voor het telefoongebruik?"

Bereid je goed voor

Maak een lijstje met maximaal vijf punten. Met bijvoorbeeld het brutosalaris, een opleiding op kosten van de baas, een auto van de zaak, extra vakantiedagen en een kleine wens zoals een abonnement op een vakblad.

Blijf vasthoudend

Je gaat het salarisgesprek in met een doel en een strategie. Verlies die niet uit het oog. Wanneer je een punt niet kan bespreken, zeg dan meteen dat je daar later nog een keer op terug wil komen. Doe dat ook echt. Maak een notitie zodat het in het heetst van de strijd niet verloren gaat.

Hou ook rekening met het belang van je werkgever

Vraag je tijdens het gesprek steeds af: "Als ik de werkgever zou zijn en iemand zou mij deze vragen stellen, hoe zou ik mij dan voelen?"
Stel je baas op zijn gemak, door aan te geven dat je de uitkomst van het gesprek niet aan iedereen binnen het bedrijf zult doorvertellen. Dat voorkomt dat er dezelfde dag nog een heleboel collega's ook loonsverhoging gaan vragen.

Geef niets cadeau

Wat je tijdens het gesprek weggeeft, krijg je niet meer terug. Zo gaat dat nu eenmaal bij onderhandelingen. Misschien dat je het volgend jaar wel lukt bij dezelfde werkgever, maar nu ben je wel de verliezer.

Een onderhandelingscuccesje kan je jarenlang plezier geven:

Wanneer je nu bijvoorbeeld een brutosalarisverhoging van 5 procent weet te bemachtigen, zal de volgende ronde (over een jaar) gebaseerd zijn op de eerder betaalde verhoging. Je 'extraatje' van het vorige jaar telt mee - en blijft meetellen- bij elke toekomstige verhoging.

Lees ook:

- 5 tips om opslag te vragen (in moeilijke tijden)
- Salaris man/vrouw : 4 tips om de loonkloof te overwinnen