Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Jan De Nul baggert in Irak: krijgen de werknemers een risicopremie?

Jan De Nul trekt 8 maanden lang naar het zuiden van Irak voor het uitbaggeren van de haven van Umm Qasr. Door de nog steeds explosieve situatie in het land neemt het bedrijf scherpe veiligheidsmaatregelen, maar krijgen de werknemers ook een risicopremie?

Contract van 52 miljoen euro

Umm Qasr ligt in het uiterste zuiden van Irak, vlakbij de grens met Koeweit. De havenstad is voor Irak strategisch zeer belangrijk: het is de poort naar de Perzische Golf en de toevoerlijn waarlangs stuk- en bulkgoederen geïmporteerd worden. Door de jaren heen is de haven grotendeels dichtgeslibd, waardoor de General Company for Ports of Iraq aan Jan De Nul vraagt om de haven tot 12,5 meter uit te diepen, zodat ook schepen met meer diepgang de haven kunnen aandoen. Het contract heeft een waarde van 52 miljoen euro en er zullen een honderdtal mensen werken, van wie iets minder dan de helft Belgen. “De voorbereidingen voor de werken beginnen in maart, de baggerwerken zelf beginnen in mei”, zegt Wim Dhont, regiomanager Midden-Oosten.

Geen onnodige risico's voor werknemers

Jan De Nul informeerde zich op verschillende manieren over de veiligheidssituatie in het uiterste zuiden van Irak, aldus Wim Dhont. “We hebben eerst informatie ingewonnen via het ministerie van Buitenlandse Zaken, daarna via onze commerciële agent ter plaatse, die een constructiebedrijf runt in het zuiden van Irak. Tenslotte zijn we zelf ter plaatse geweest om de veiligheid te onderzoeken en de situatie in te schatten. Op basis daarvan zijn we ervan overtuigd dat onze mensen geen onnodige risico’s zullen moeten nemen. Het laatste gewelddadig incident in het zuiden van het land dateert van 2007. Het Iraakse leger en politie hebben de controle stevig in handen. De meeste gewelddadigheden gebeuren in Bagdad, op 600 kilometer van Umm Qasr. Bovendien ligt de haven van Umm Qasr binnen een beveiligde zone en verblijft de bemanning steeds aan boord van onze schepen, die op het eigen houtje varen en de nodige accomodatie hebben.”

Geen extra vergoeding

Toch voorziet Jan De Nul zeer scherpe veiligheidsmaatregelen. De bemanning blijft aan boord van de schepen, maar de staff zal in een beveiligde 'compound' leven en werken. Tijdens eventuele verplaatsingen zullen Irakese veiligheidsagenten hen steeds begeleiden. “We werken ook met mensen van de lokale bevolking, zodat de betrokkenheid van de Irakezen vergroot. Net omdat we de situatie niet abnormaal gevaarlijk inschatten, voorzien we voor onze werknemers geen risicovergoeding. Wij hebben in het verleden al in het zuiden van Nigeria gewerkt, waar het risico op kidnapping bestaat. We moeten regelmatig langs de Somalische kust, waar piraten actief zijn. Maar we baggeren nooit op locaties waar we de situatie als levensbedreigend beschouwen. We willen geen enkel risico lopen, dus voeren we ook geen risicopremie in.”

“Wettelijk gezien bestaat er ook geen categorie van ‘risicoberoepen’”,  zegt Geert Vermeir van SD Worx, “maar er zijn wel beroepen waar op sectorieel of op bedrijfsniveau een risicopremie of een vervroegde pensioenleeftijd bedongen kan worden omwille van het veiligheidsrisico. Dat kan in elk beroep waar op een of andere manier gevaar mee gemoeid is.”

Tekst: Dominique Soenens