Is het een goed idee opslag te vragen na mijn proefperiode?

"Ik heb 7 jaar werkervaring in marketing. Sinds kort werk ik in de banksector. Straks verloopt mijn proefperiode van 6 maanden en ik vroeg mij af of dit een goed moment is om mijn loon te bespreken."
 

Een proefperiode kan in elke soort van overeenkomst ingelast worden. De bedoeling van een proefperiode bestaat erin dat partijen de gelegenheid krijgen om in de praktijk de arbeidsrelatie te evalueren. Zo kan je zelf ervaren of de banksector je wel ligt en kan je je nieuwe werkgever overtuigen van je professionele kwaliteiten. Het bijzondere kenmerk van een proeftijd is immers dat zowel je werkgever als jij zelf de arbeidsovereenkomst sneller kan beëindigen. Heb je je draai gevonden en is je werkgever uitermate positief over je prestaties, dan heb je waarschijnlijk een vast contract op zak.

Afspraak bij je aanwerving

Sommige sectoren voorzien een loonsverhoging na je eerste zes maanden in dienst. Ook op ondernemingsniveau is het mogelijk dat er een loonsverhoging wordt toegekend na het succesvol doorlopen van je proefperiode. Deze afspraak kan gemaakt worden bij je aanwerving en gekoppeld worden aan een bedrijfseigen evaluatiesysteem.

Neem zelf initiatief

Je kan natuurlijk altijd zelf het initiatief nemen om je verloning opnieuw te bespreken. Bereid zo’n gesprek over je loon- en arbeidsvoorwaarden altijd goed voor: ga na wat iemand met een gelijkaardige functie in dezelfde branche gemiddeld verdient, zet je pluspunten in de verf en toon concreet aan waarom je een opslag verdient.

i.s.m. SD Worx