In welke winkels kan ik mijn ecocheques kwijt?

Ruim 1 op 2 werknemers heeft zijn ecocheques nog in de schuif liggen. Dat leert onze rondvraag bij 1.284 surfers. Ofwel weten ze niet wat gekocht, ofwel weten ze niet waar ze de cheques kwijt kunnen. Een greep uit de reacties, én een lijstje van deelnemende winkels.

7 opmerkelijke reacties

1. "Rommel is het, véél te beperkt. Dit wel, dat niet, en uiteindelijk geef je 125 euro uit aan iets dat je eigenlijk niet wou kopen."

2. "Mijn tv-toestel had het juist begeven. Dus wisten we direct wat aan te vangen met onze cheques."

3. "Ik heb toch wel veel spullen voor de tuin kunnen kopen met mijn ecocheques. Waarom altijd alles zo bekritiseren? "

4. "Als ze mij ecocheques zouden aansmeren, zou ik ze zo snel mogelijk verkopen en het geld principieel opsmossen aan iets dat op en top milieuvervuilend is: auto voltanken en racen maar!"

5. "Dat de NMBS nu al ecocheques wil inruilen is een goede zaak, nog beter zou ik het vinden als De Lijn en de Brusselse en Waalse vervoersmaatschappijen zouden meedoen."

6. "Ik heb geprobeerd om er hoogrendementsbeglazing mee te betalen.  De installateur wil geld... hij moet 5% laten vallen + administratiekosten!"

7. "De meeste winkels waar je ecocheques kunt kopen, aanvaarden ze ook voor niet-ecologische producten. Het schiet zijn doel voorbij."

Veel aanvaardingspunten

Dat werknemers niet weten waar ze terecht kunnen met hun cheques is een niet geheel gegronde klacht. Er zijn in ons land immers meer dan 10.000 winkels waar de cheques aanvaard worden. Bekijk het overzicht van de deelnemende winkels

Reageer!

Niet geheel overtuigd van het nut van ecocheques? Of ben je juist een felle voorstander? Discussieer mee over het nut van de ecocheque.