Hoeveel vraagt de winnaar van Belgium’s Got Talent voor een optreden?

Vorige vrijdag kon de 34-jarige charmezanger Michael Lanzo zich tot winnaar van de tweede editie van Belgium’s Got Talent kronen. De West-Vlaming treedt daarmee in de voetsporen van Karolien Goris en mag 50.000 euro op zak steken.

In de finale van de VTM-talentenjacht bracht Lanzo een eigen interpretatie van het nummer ‘You Raise Me Up’. Daarmee wist hij sms’end Vlaanderen te overtuigen en gaf hij andere kandidaten zoals Johnny Trash en de 11-jarige Mathijs het nakijken.

Pensenkermissen

Voor Lanzo, die eigenlijk Michael Landuyt heet en in Waregem werkt als fitnessinstructeur, betekent de overwinning meteen ook een flinke duw in de rug voor zijn muzikale carrière. Sinds zijn deelname aan het programma stromen de aanvragen voor optredens binnen.

“Het is mijn droom om van mijn muziek te kunnen leven, al geef ik voorlopig mijn job nog niet op”, vertelt de zanger aan Het Laatste Nieuws. Lanzo timmert dan ook al zestien jaar aan de weg, totnogtoe zonder veel succes. “Ik zat in het circuit van kippenfestijnen, lokale feestjes en fanbals. Vaak was ik het voorprogramma van het voorprogramma en kreeg ik niet de appreciatie die ik wilde.”

Rijk werd Lanzo niet door die kleinschalige optredens. “Ik vroeg meestal 100 à 200 euro, maar trad ook vaak gratis op. Al wat ik verdiende investeerde ik ook meteen weer in een singletje of een nieuwe videoclip.”

Vraagprijs opgetrokken

De tijden dat Lanzo voor een appel en een ei op een podium stond, lijken nu voorbij. Hij heeft met Patrick Vandewattijne een nieuwe manager in de arm genomen en de prijs voor zijn optredens gevoelig opgetrokken. Een maand geleden gaf de zanger voor 575 euro een concert van drie kwartier in Haaltert, maar voor toekomstige optredens zal hij 975 euro voor 35 minuten vragen, zo meldt Vandewattijne aan Het Nieuwsblad.

Toch vindt Lanzo dat het betaalbaar moet blijven. “Ik wil niet boven de 1.000 euro gaan”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Het zijn tenslotte allemaal gewone werkmensen die mij boeken.” Voor volgend jaar staan er al een dertigtal optredens van de charmezanger gepland.

Met dit nummer wist Michael Lanzo het publiek te overtuigen: