Hoeveel verdient sportjournalist David Naert?

- Naam? David Naert

- Leeftijd? 40 jaar

- Beroep? Sportjournalist op Radio 1

Bijna elk weekend is sportjournalist David Naert (40) in de weer op Radio 1. “Op zaterdagavond presenteer ik Sporza, op zondag werk ik meestal op de redactie. In de week coördineer ik sport op de radio.” Zorgt een job als sportjournalist bij de VRT voor een goed gevuld loonzakje?


Dubbel betaald


 


“Ik verdien ruim 2000 euro netto per maand. Dat lijkt misschien vrij veel, maar dat komt vooral omdat ik zo goed als alle zondagen werk. Ik vind het helemaal niet erg om in het weekend te werken, want dan vinden de meeste sportmanifestaties plaats.


Zaterdag wordt bij ons als een normale werkdag beschouwd; zondagen worden dubbel betaald. Ik neem mijn vrije dagen in de week op. Dat heeft voordelen, want dan hoef je geen uren te staan aanschuiven aan de kassa in de supermarkt.


Het grote nadeel is dat je sociaal leven er onder lijdt. Omdat ik in de week coördinator ben, is het soms heel moeilijk om mijn vrije dagen in te plannen. Er vindt altijd wel een vergadering hier of een opleiding daar plaats. Daardoor ben ik zelf niet zo’n grote sportbeoefenaar, al ga ik wel zwemmen, probeer ik te fietsen en hou ik van wandelen.”


Vrije dagen vol werk


 


Wat vinden zijn huisgenoten van al dat weekendwerk? David: “Ik woon alleen; ik doe waar ik zin in heb. Mijn vrije dagen raken vaak gevuld met werk, want er is niemand die me kan tegenhouden om mijn mails te lezen. Ik probeer dat toch te beperken, maar sommige gebeurtenissen kan ik gewoon niet laten liggen tot de eerstvolgende werkdag. Mijn leven wordt heel erg bepaald door mijn werk. En ik vind dat helemaal niet erg.”Toch kan hij als het moet ook afstand nemen van zijn job. “Ik maak graag verre reizen. Als ik vakantie opneem, draai ik de knop gemakkelijk om.”


Uitgaven: huis en reizen


 


Waar geeft David zijn zuurverdiende centen aan uit? “Nu vooral aan de afbetaling van mijn huis. En aan reizen naar landen zoals Zuid-Afrika of Australië. Daar zet ik met plezier geld voor opzij.”

Jan Stevens